Home » Groepsreis Sri Lanka

Groepsreis Sri Lanka 2022

1 tot en met 16 december 2022

Van 1 tot 16 december 2022 staat de UniTrips groepsreis naar Sri Lanka op het programma. Zestien dagen vertoeven we in het prachtige Ceylon, waar we geweldige combo krijgen van lokale cultuur, leuke wandelingen,  avontuurlijke safari’s, fietstochtjes en lekkere curries.

De rondreis start in Negombo aan de westkust, waarna we vervolgens naar de Culturele Driehoek reizen. Na een safari, fietstocht en beklimming van de Lion Rock, zakken we af richting Kandy, de oude hoofdstad van Ceylon. Een rondreis in Sri Lanka is niet compleet zonder de treinrit te maken door de theeplantages. Afsluiten doen we met zon, zee, strand en uitrusten in het zuiden van het land, nabij Galle.

PRIJS

€ 2.850 per persoon

Wat is allemaal inclusief? Overzicht onderaan deze pagina.

Ik wil mee op deze reis

Dag 1: Brussel – Colombo

HOERA 🙂

Klaar voor vertrek in Brussel om 18:10 met bestemming Colombo. We nemen een vlucht met British Airways naar London en stappen daar over op Srilankan Airlines naar Colombo. De volgende dag komen we op de middag aan in Colombo. Aangekomen op de luchthaven kan eindelijk de rondreis waar je zo van hebt gedroomd beginnen.

DAG 2: Negombo (-/-/-)

Welkom in Sri Lanka, de “Pearl of the Indian Ocean!”.

Bij aankomst op de internationale luchthaven Colombo Bandaranaike, word je opgewacht door je privéchauffeur-gids en naar je hotel gebracht, dat op slechts 20 minuten van de luchthaven ligt.

In de avond kan je genieten van een boottocht in de Lagune van Negombo. 

Kijk uit naar verschillende kleurrijke vogels terwijl je boot door het kalme water vaart. Het baden van dorpelingen in deze rivier is een veel voorkomend verschijnsel  en geeft kleur aan het landschap. Vervolgens bereik je het strand om van een spectaculaire zonsondergang te genieten…!

Je kan de zonsondergang zien weerspiegelen in het heldere water van de zee. Eten, slapen, wakker worden, verwennen en herhalen… leven in het paradijs.

Na afloop keer je terug naar het hotel voor een heerlijke nachtrust.

Overnachting: 5* Heritance Negombo

Dag 3: Negombo – Dambulla – Minneriya (B/-/-)

Na het ontbijt vertrek je naar Dambulla. Sri Lanka’s beroemde Culturele Driehoek biedt genoeg om zowel je lichaam als geest te prikkelen gedurende deze drie dagen. De leeuwenrots van Mount Sigiriya en veel van de historische sites en culturele ruïnes zijn UNESCO werelderfgoed en ze zijn inbegrepen in jouw vakantie. 

Bij aankomst in Dambulla word je naar je hotel ‘Amaya Lake’ gebracht voor de check-in, voordat je de Dambulla grottempel bezoekt. De tempel heeft een grote toegevoegde waarde geleverd aan het werk van de koning. De tempel wordt ook wel Ran Giri Dambulla Viharaya genoemd wat de betekenis heeft van ‘Gouden Rotstempel’.  De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de 5 afzonderlijke grotten – Devaraja Viharaya, Maharaja Viharaya, Maha Alut Viharaya, Pashchima Viharaya en Devana Alut Viharaya met niet minder dan 150 Boeddha beelden en standbeelden.

Geniet van een game drive in de namiddag in het Minneriya National Park gevolgd door een cocktail. Minneriya National Park werd meer recent opgericht en dient als een belangrijke verzamelplaats voor Sri Lanka’s grote populatie olifanten. Het is een geweldige plek om olifanten te spotten, het hele jaar door. Het is de grootste concentratie en samenkomst van Aziatische olifanten die waar ter wereld ook te zien is. Toekijken hoe babyolifantjes met elkaar spelen, olifanten om de dominantie strijden en de grote matriarchen het tafereel overzien, is niet iets wat je snel zult vergeten. Naast olifanten leven er in Minneriya ook andere soorten zoogdieren.

Opmerking: De Safari kan in Minneriya/Eco Park/Kaudulla doorgaan. Er zal op de dag zelf beslist worden naar welk park je gaat afhankelijk van de olifanten. 

Terugkeer naar het hotel voor de overnachting.

Genesteld aan de oevers van het Kandalama meer, heet Amaya Lake je welkom voor een rustig en vredig verblijf in het hart van Sri Lanka’s Culturele Driehoek. Amaya Lake is omgeven door groene bomen. Met een koele bries biedt Dambulla hotels in Sri Lanka je een sereen en uniek uitje midden in de natuur. Met een naadloze mix van ongerepte natuur en authentieke Sri Lankaanse cultuur en moderne gemakken, zorgt het hotel dat je verfrist bent tijdens je verblijf – in geest, lichaam en ziel. Ervaar de rustieke charme van het leven aan het meer, fiets over grindpaden door het hotel en verken het weelderige terrein van Amaya Lake, voordat je tegoed doet aan een authentieke Sri Lankaanse maaltijd in een van de meest onvergetelijke Sigiriya hotels.

Overnachting: 5* Amaya Lake

DAG 4: Dambulla – Anuradhapura (B/-/-)

Na het rijkelijk ontbijt zet je je reis verder naar Anuradhapura. Bij aankomst kan je genieten van een rondleiding door de oude stad tijdens een fietstocht

Anuradhapura, toepasselijk benoemd tot het hart van de Sri Lankaanse geschiedenis en het boeddhisme. Het is de grootste en oudste Sri Lankaanse stad en dateert uit de 6e eeuw voor Christus. Het werd de hoofdstad in 377 voor Christus en bleef een belangrijk machtscentrum tot de 12e eeuw na Christus. Het meest memorabel zijn de glanzend witte dagoba’s – grote bel-achtige structuren van zo’n 60 meter hoog die boeddhistische relikwieën herbergen. Het is echter het meest bekend om de Sri Maha Bodhi, de oudste gedocumenteerde boom in de wereld (2200 jaar). Deze werd gekweekt uit een stek van de Bo-boom waaronder Boeddha de verlichting bereikte. 

Na afloop keer je terug naar het hotel. De rest van de avond is ter vrije besteding en overnachting in het hotel.

Overnachting: 5* Amaya Lake

DAG 5: Dambulla – Sigiriya (B/L/-)

In de ochtend word je na het ontbijt opgewacht door je gids en bezoek je het Sigiriya Rock Fortress. Dit 5e-eeuwse legendarische lucht citadel van “Lion Rock”  is de meest indrukwekkende plek in Sri Lanka. Hoewel er een steile klim wordt vereist, het verhaal achter het monument en het panoramische uitzicht op de top zijn zeker de moeite waard. Bij de afdaling krijg je een king coconut om je op te frissen en je dorst weg te nemen. 

Daarna vervolgen we je verkenningstocht naar het landelijke dorpje Hiriwadunna met een lokale lunch. Reis door het weelderige Sri Lankaanse platteland per jeep of tuk-tuk, langs rijstvelden en landelijke groenteplantages. Bij het vallen van de avond stap je op een catamaran en vaar je naar de overkant van het meer, genietend van het fantastische uitzicht. Vergeet zeker niet de prachtige vogels en vlinders niet te spotten. Je kan de dorpelingen zien vissen of hun kleren zien wassen aan de rand van het meer. 

Je keert terug naar het hotel om na te genieten van alle mooie momenten die je vandaag en de voorbije dagen gemaakt hebt. 

Overnachting: 5* Amaya Lake

DAG 6: Dambulla- Kandy (B/L/-)

Na een vroeg ontbijt reis je naar Kandy, de oude hoofdstad van Ceylon.

Kandy is de oude hoofdstad van Ceylon en de zetel van het laatste Singhalese koninkrijk. Het is een charmante stad dat de belangrijkste boeddhistische tempel van het land bezit. De stad ligt rond een oud kunstmatig meer dat tussen glooiende heuvels bedekt is met bossen en theeplantages. Gelegen in het bergachtig gebied van het eiland, zal je zeker fantastische uitzichten over de stad kunnen ervaren.

Bij aankomst in Kandy word je tijdig naar de lokale markt gebracht, waar je inkopen zal doen voor een smakelijke kookles die hierop volgt. Je leert hoe je heerlijke Sri Lankaanse gerechten kunt bereiden. Je zal daarnaast instaat zijn om te proeven en te genieten van een typisch Sri Lankaanse lunch.

Na afloop word je naar het hotel gebracht voor de check-in. De avond is ter vrije besteding. Overnachting in het hotel.

Met koninklijke pracht en monarchale charmes uit een tijdperk van de koningen en koninginnen zet Amaya Hills Kandy de standaard voor prachtige hotels in Kandy met adembenemend, groen uitzicht op de omliggende bergen en de stad. Ervaar een unieke, koninklijke behandeling hoog in de bergen bij Amaya Hills.

Overnachting: 5* Amaya Hills

DAG 7: Kandy – Knuckles Mountain Range (B/L/-)

Na het ontbijt vertrek je richting de Knuckles bergketen die in centraal Sri Lanka is gelegen, in de districten van Matale en Kandy. Je zal genieten van een korte trekking van ongeveer 3-4 uur, inclusief een picknick lunch. De bergketen dankt zijn naam aan een reeks van liggende plooien en pieken in het westen van het massief dat lijkt op de knokkels van een gebalde vuist wanneer je het bekijkt vanaf bepaalde plaatsen in het Kandy district. Hoewel de naam werd toegekend door vroege Britse landmeters, hebben de Singalese bewoners naar het gebied verwezen als Dumbara Kanduvetiya wat betekent nevel beladen bergketen. Knuckles Mountain Forest Range maakt met een oppervlakte van ongeveer 21.000 ha deel uit van de Central Highlands World Heritage site, die in 2010 werd uitgeroepen. Hoewel het een deel is van de Central Highlands, is het goed gescheiden door de Mahaweli rivier vallei in het zuiden en oosten, en de Matale vallei in het westen.

Knuckles Mountain Forest Range heeft een rijke biologische diversiteit van 128 soorten vogels, 20 soorten amfibieën, 53 soorten reptielen, 15 zoetwatersoorten en 31 soorten zoogdieren. De soorten zijn niet gelijk verdeeld over het verspreidingsgebied. Hun verspreiding is afhankelijk van meerdere factoren zoals beschikbaarheid van voedsel, beschikbaarheid van nestplaatsen… deze variëren met het klimaat, de hoogte en de landbedekking.

Na afloop rijd je terug naar het hotel voor de overnachting.

Overnachting: 5* Amaya Hills

DAG 8: Kandy (B/-/-)

Na het ontbijt is de ochtend ter vrije besteding.

In de middag maak je een tuk tuk rit rond het Kandy meer voordat je getuige bent van de levendige en traditionele Kandyan Cultural Dance.

Daarna wandel je naar de nabijgelegen Heilige Tempel van de Tandrelikwie. De Tempel van de Tand is de beroemde tempel die de linker tand relikwie van Boeddha huisvest en is een populaire plaats van aanbidding onder de boeddhisten. Het wordt beschouwd als de hoogste en meest heilige plaats onder de boeddhistische tempels in Sri Lanka. De tempel houdt ook de beroemde Perahera parade, een jaarlijkse culturele parade bekend om de traditionele kleurrijke culturele shows en olifanten die de tand relikwie dragen. Dit is nauw verbonden met het geloof dat het regen brengt naar het land, afgezien van het feit dat het een kleurrijke gebeurtenis is. Je kan de avond rituelen en de ceremonie bekijken die zich afspelen bij de tempel.

Na afloop keer je terug naar het hotel, waar je een goede nachtrust staat de wachten. 

Overnachting: 5* Amaya Hills

DAG 9: Kandy – Ella (B/-/-)

Na het ontbijt rijd je naar het station van Nanuoya om per trein naar Ella te vertrekken, een schilderachtige reis vol met prachtige bergen, watervallen en theeplantages. Bij aankomst op het treinstation van Ella word je opgehaald door je chauffeur en begeleidt hij je naar je hotel voor de check-in.

In de avond geniet je van de trekking naar de Kleine Adamspiek. Het bereiken van een imposante 1141 meter in de lucht, Mini Adam’s Peak laat sensatie zoekers genieten van een prachtig landschap dat bestaat uit een dichtbegroeide jungle en afgronden. Avonturiers wordt aangeraden hun reis te beginnen vanuit Ella vanwaar de top van de berg op slechts 3 kilometer afstand ligt. Ook is de beste tijd om Mini Adam’s Peak te bezoeken ofwel tijdens de vroege ochtend of de late avond. Mini Adam’s Peak is zeer vergelijkbaar met Adam’s Peak in de natuur en vandaar kreeg het zijn naam van de dorpelingen die het voortdurend zo noemen. De laagvlakten rond Uva, de noordelijke en zuidelijke provincies zijn te zien op de top van de berg.

Terugkeer naar het hotel voor de overnachting.

Mountain Heavens Resort is gezegend met een uitzicht dat door de natuur zelf is uitgekozen. Strategisch geplaatst aan de rechterkant van het hotel is de machtige Ella rots, die getuigt van het grote Hindoe epos de Ramayana en Little Adam’s Peak aan de linkerkant met zijn prachtige uitzicht. Beide zijn ze zo dichtbij gelegen dat je ze misschien wel zou willen aanraken en zeker de veelbesproken Ella Gap die er panoramisch tussen ligt met een spectaculair uitzicht tot aan de zuidkust.

Overnachting: 4* Mountain Heavens

DAG 10: Ella – Yala (B/-/-)

Na het ontbijt rijd je richting Yala – naar een wereld zonder regels, zonder beperkingen… ongetemd, mysterieus, en magisch. Al eeuwenlang wordt deze ongelooflijke bestemming vereerd als een ongeëvenaarde getuigenis van de schoonheid van de wildernis en de natuur in zijn puurste vorm. Waarschijnlijk de beste plek ter wereld om luipaarden, beren, olifanten en een hele reeks vogels te zien. Yala waarborgt onvergetelijke ontdekkingen en spannende avonturen. Onderweg bezoek je de Diyaluma waterval.

Bij aankomst in Yala rijd je naar het hotel en check je in. Vervolgens ga je richting Yala nationaal park om te genieten van een spannende game drive.

Yala (Ruhuna) Nationaal Park is gelegen in de Arid Zone van Sri Lanka’s zuidoostelijke regio. Bestaande uit vijf blokken, beslaat dit Nationaal Park een oppervlakte van 151.778 hectare. Momenteel is alleen Blok I, dat 14.100 hectare beslaat, open voor het publiek. De historische betekenis van Yala gaat terug tot 500 v. Chr. en bewijzen tonen aan dat het park in het verleden bewoond was. Het gebied bleef een vrij jachtgebied voor de sport tot de jaren 1900, toen het werd uitgeroepen tot wildreservaat. In 1938 werd een deel van het park uitgeroepen tot Nationaal Park.

Yala ligt in de Aride Zone en krijgt jaarlijks minder dan 1000 mm neerslag van de Noordoost moesson van ongeveer november tot januari. De rest van het jaar blijft het er droog. De periode van juli tot september is er sprake van ernstige droogte. De gemiddelde temperatuur ligt rond 27°C. Yala National Park bestaat uit verschillende belangrijke habitattypes, waaronder duinen, struikgewas, rivierbossen, rotsachtige uitlopers, bossen en kustlagunes met mangrovebossen. Deze diverse verzameling van vegetatie heeft geresulteerd in vele soorten dieren en vogels in het Yala National Park.

Terugkeer naar het hotel voor de overnachting.

Welkom in het charmante Chaarya Resort; Spa in Tissamaharama, gelegen op 265 km van de hoofdstad Colombo via de Southern Expressway. Omgeven door het weelderige groen van de natuur en de melodieuze roep van het wild is het een echte ‘ontsnapping’ van de hectische stedelijke wereld. Chaarya Resort draait om het luxe leven in een esthetisch aangename omgeving, verrukkelijke keuken en tal van outdoor activiteiten om je hart aan op te halen. Je kan de tijd nemen om te ontspannen in de Ayurveda spa of genieten van het warme water van het buitenzwembad en de masserende jets van de jacuzzi.

Overnachting: 5* Chaarya Resort

DAG 11: Yala – Koggala – Galle (B/L/-)

Na het ontbijt rijd je richting Galle. Onderweg stop je in Koggala om de paalvissers te zien vissen.

Je begint aan de schattenjacht in Galle fort voor de lokale lunch.

Na afloop begin je aan de verkenning van de stad Galle. Het is een strandstad bekend om zijn spectaculaire natuurlijke haven en vervolgens voor de culturele escapades die volgen. Galle Fort, in de Baai van Galle aan de zuidwestkust van Sri Lanka, werd eerst in 1588 door de Portugezen gebouwd, daarna uitgebreid versterkt door de Nederlanders in de 17e eeuw vanaf 1649. Het is een historisch, archeologisch en architectonisch erfgoed monument, dat zelfs na meer dan 423 jaar een gepolijst uiterlijk heeft behouden, dankzij de uitgebreide reconstructiewerkzaamheden van het Archeologische Ministerie van Sri Lanka. Omdat Galle een strandstad is, was Galle ook de toegangspoort voor veel reizigers en bracht zo veel culturen met elkaar in contact. Daarom zijn de Singalezen en de culturele mixen van de Portugezen, Nederlanders en Engelsen in harmonie in deze stad.

Daarna rijd je naar het hotel en check je in voor de overnachting.

Afgezonderd voor een uitgestrekt regenwoud aan de zuidwestkust van Sri Lanka, met elke kamer uitzicht op de dynamische Indische Oceaan. Het is het ideale uitkijkpunt om te genieten van de ongelooflijke Sri Lankaanse zonsondergangen vanaf je eigen balkon elke avond.

Overnachting: 5* Amari Galle

DAG 12: Galle (B/-/-)

Na het ontbijt geniet je van de lagune en de fietstocht.

Fietsen in Galle Countryside is anders en het is een unieke ervaring aan de zuidkust. Fietsen in Galle platteland is niet zomaar een fietstour, het is het ontdekken van de cultuur, de mensen, de platteland landschappen en de gastvrijheid. Je bezoekt de tempel, het typische zuidkust huis en de kaneel- en thee fabriek. Je fietst door rijstvelden en plattelandswegen voor ongeveer 12 km. Terwijl je fietst, zal je de schoonheid van het platteland en de verschillende gewoonten van de dorpelingen kunnen bewonderen.

Terugkeer naar het hotel voor de overnachting.

Overnachting: 5* Amari Galle

DAG 13: Galle – Balapitiya – Kosgoda (B/-/-) 

Na het ontbijt is de ochtend ter vrije besteding.

In de namiddag rijd je naar Balapitiya om te genieten van een mooie cruise over de Madhu rivier, een ontspannen tocht met veel interessante stops. Je passeert tientallen eilandjes bebost met mangroves en kan genieten van de tijdloze natuurlijke ritmes van het plattelandsleven. Je vaart in een overdekte boot en pauzeert om een 200 jaar oude tempel te zien en om de lokale bevolking kaneel te zien verbouwen. Je kan ook traditionele vistechnieken van vissers in actie zien. Daarnaast kan je ook de kokosproductie van dichtbij bekijken en bewonderen hoe de mensen hier touw maken.

Daarna rijd je naar Kosgoda voor een bezoek aan het project voor het behoud van zeeschildpadden door de Wild Life Protection Society van Sri Lanka. Het werd opgericht in 1988 om Sri Lanka’s schildpadden te beschermen tegen uitsterven. Sindsdien heeft het ongeveer miljoenen baby schildpadden in het wild uitgezet.

De broederij betaalt vissers voor eieren die zij ’s nachts langs het lange zandstrand oprapen. Hoewel oktober tot april het belangrijkste legseizoen is, kunnen sommige eieren (meestal groene schildpadden) het hele jaar door in Kosgoda gevonden worden. De broederij begraaft de eieren in zand en wanneer ze ongeveer 50 dagen later uitkomen, worden de baby schildpadjes ’s nachts in zee losgelaten. Slechts één op de 1.000 schildpadden overleeft de volwassenheid. Je krijgt de kans om zelf een schildpad vrij te laten tegen zonsondergang.

Terugkeer naar het hotel voor overnachting.

Overnachting: 5* Amari Galle

DAG 14: Galle (B/-/-)

Vrije ochtend na het ontbijt. In de namiddag bezoek je een kantkloshuis.

Na afloop rijd je terug naar je hotel voor de overnachting.

DAG 15: Galle – Colombo – Vertrek (B/-/-)

Na je lekkere, maar helaas laatste ontbijt in het hotel vertrek je op tijd naar Colombo om te genieten van een Colombo walking city tour. Zoals vele hoofdsteden in ontwikkelingslanden verandert ook deze stad snel van gezicht. Bijna van de ene op de andere dag, herrijzen wolkenkrabbers waar ooit oude gebouwen stonden. Toch is in sommige delen de charme van de oude wereld behouden. Deze stadstour eindigt bij een lokale straatverkoper waar je de gelegenheid krijgt om wat street food te proeven.

Je wordt op tijd naar de luchthaven van CMB gebracht voor uw vlucht.

PRIJS

 • De reissom bedraagt €2.850 per persoon
 • Prijs gebaseerd op gedeelde kamer per twee personen
 • Min. aantal deelnemers: 12
 • Max. aantal deelnemers: 20

INCLUSIEF

 • Vluchten met British Airways, Srilankan Airlines & Lufthansa (Economy Class – max 25kg bagage)
 • 13 nachten in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden volgens het programma
 • Alle bezoeken, entree gelden, excursies en transfers zoals beschreven in het programma
 • Alle transfers met a/c minivan of autocar
 • Lokale Engelstalige gids
 • Eigen Nederlandstalige gids van UniTrips

EXCLUSIEF

 • Verplichte verzekering van USD 12 per persoon
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige niet inbegrepen maaltijden
 • Gebruikelijke fooien & optionele excursies
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering

Ik wil mee op deze reis

Heb je vragen over deze reis? Twijfel niet om contact op te nemen via onderstaande knop en we beantwoorden je zo snel mogelijk.