Golfen in Vietnam

Home » Golfen in Vietnam

Op golfvakantie in Vietnam

Een kleurrijk land met een rijke geschiedenis. Je vindt er een mix van groene bergen, rijstvelden en de mooiste boottochten van de wereld met als topper Halong Bay, een paradijselijke baai die meer dan terecht werelderfgoed is.

Vietnam is een steeds populairdere vakantiebestemming, waar je als golfer zeker aan je trekken zal komen. Vietnam staat al jaren bovenaan de lijstjes te prijken van beste golfbestemming in Azië, met enkele van de beste banen ter wereld. Vietnam, dat is de perfect combinatie van golf en cultuur.

Beste golfbanen in Vietnam

Laat je hieronder inspireren met enkele mogelijkheden.
Voor meer tips & tricks kan je hierboven ons e-book downloaden.

Hanoi

Het is de hoofdstad van Vietnam en kleiner dan Ho Chi Minh City. Hanoi ziet eruit als een provinciestad met zijn groene omgeving, en met bomen omzoomde boulevards en meren. Hanoi heeft een koloniaal verleden en rijke historische achtergrond. Het is een stad voor pure romantiek.

Golfbanen in Hanoi:

 • Kings Island Golf Club
 • Hanoi Golf Club
 • Van Tri Golf Resort
 • Chi Linh Star Golf & Country Club
 • Tam Dao Golf Club

Haiphong

Haiphong, gelegen aan de Golf van Tonkin, 100 km ten oosten van Hanoi, is de grootste haven in het noorden van Vietnam en het belangrijkste industriële centrum. Haiphong is een geschikte tussenstop richting Halong Bay. In deze baai vind je ongeveer 2000 vreemd gevormde rotsen die uit de zee rijzen. Deze kalkstenen eilandjes zien er samen met de vele vissersboten die er tussendoor varen schitterend uit. Om Halong Bay te verkennen, maak je een cruise door de baai.

Golfbaan in Haiphong:

 • BRG Ruby Tree Golf Resort

Danang – Hué – Hoi An

 

Danang is de derde internationale toegangspoort van Vietnam. Het is lang de drukste haven geweest en is nu de belangrijkste stad in centraal Vietnam. In de buitenwijken en omliggende stadjes bieden de beroemdste stranden van Vietnam geweldige ontspanningsmogelijkheden.

Golfbanen in Danang – Hué – Hoi An:

 • Montgomerie Links
 • Ba Na Hills Golf Club
 • Laguna Lăng Cô Golf Club
 • Vinpearl Golf Nam Hoi An

Nha Trang – Cam Ranh

Hoewel het zich goed zou kunnen ontwikkelen tot een flitsende badplaats, is Nha Trang nog steeds redelijk rustig. Met zijn met palmen omzoomde witte zandstranden en helder water, zijn de belangrijkste activiteiten van Nha Trang snorkelen en duiken. Ontspannen op het strand is hier een ervaring op zich.

Golfbanen in Nha Trang – Cam Ranh:

 • Vinpearl Golf Course
 • KN Golf Links Cam Ranh

Dalat

Het voormalige Franse bergstation van Dalat ligt op de Lang Bian Highlands. Op een hoogte van 1500 meter boven de zeespiegel heeft de stad een gunstig klimaat en een spectaculair natuurlijk landschap. De stad geniet het hele jaar door van frisse lucht en koel weer. Het is beroemd om zijn groene dennenbossen, kleurrijke bloemen en fruit het hele jaar door. Glooiende heuvels en vruchtbare vallei zijn bezaaid met meren en pijnbomen. In de verte stroomt water door fascinerende beekjes en indrukwekkende watervallen.

Golfbanan in Dalat:

 • Dalat Palace Golf Club

Phan Thiet – Mui Ne

Dit vissersdorp, gelegen op 200 km van Saigon aan de Oostzee, is een perfecte stop voor strandvakanties. De badplaats Phan Thiet biedt een mooie omgeving met witte zandstranden en kokosnootbomen. Het is ook bezaaid met verbazingwekkende plekken zoals zandduinen, natuurlijke meren en verbazingwekkende rode canyons.

Golfbaan in Phan Thiet:

 • Sea Links Golf & Country Club

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, voorheen bekend als Saigon, is de economische hoofdstad van Vietnam. Het is een bruisend dynamisch en ijverig centrum en veruit de meest dichtbevolkte stad van het land. In de straten zijn een groot aantal winkels, kraampjes, en verkopers die waren verkopen op trottoirs te vinden. De stad maakt gisten, bubbels en dampen. Maar binnen de krioelende metropool ontdek je toch nog tijdloze tradities en schoonheid van de oude cultuur.

Golfbanen in Ho Chi Minh City:

 • Vietnam Golf & Country Club
 • De Long Thanh Golf Club
 • Taekwang Jeongsan Vina Country Club

Must play in Vietnam

Laguna Lăng Cô Golf Club

Holes: 18 holes, par 71
Locatie: Hué
Ontwerp: Sir Nick Faldo

De Laguna Lăng Cô Golf Club, een 18-holes, par-71 kampioenschapsbaan, is gelegen in het grote, geïntegreerde resort Laguna Lăng Cô.

De Lăng Cô Golf Club biedt een golfervaring die zowel door de meest ervaren spelers als door beginners kan worden genoten.

De baan biedt variatie voor spelers van alle niveaus die iets meer dan 6.400 meters van de championship tees meten en een beginnersvriendelijke 4.800 meters van de front tees.