Wellness in Jordanië

Home » Gezondheid Jordanië

Beleef je wellness vakantie in Jordanië

De veelzijdigheid van Jordanië en de vriendelijkheid van haar bevolking zijn nog maar twee van de vele troeven van dit land in het Midden-Oosten. Het is een veilig en betaalbaar land, met heel wat wellness hotels.

Geniet van heerlijke rust, zowel mentaal als fysiek. Er zijn enkele heerlijke huidbehandelingen, massages, spabehandelingen en nog veel meer dat je kan ontdekken in Jordanië. Dit doe je in combinatie met het bezoeken van verschillende highlights van het land zodat je ook het land zelf, de bevolking, de cultuur en de mensen leert kennen.  

DODE ZEE

De zee zelf is de hoofdattractie tijdens een wellnessvakantie in Jordanië. Het warme water is tien keer zoutiger dan normaal zeewater en is zeer rijk aan mineralen. er zijn ook verschillende natuurlijke behandelingen ontstaan uit de Dode Zee. Elk mineraal in de zee kan ten goede komen voor je lichaam. Zo zijn er enkele die je metabolisme regelen, de huid kalmeren of die beschermend zijn tegen allergieën. Ook zijn er verschillende gezichtsmaskers en andere schoonheidsproducten gemaakt van het modder van de Dode Zee. Neem dus zeker eens een duikje in de zee.

PETRA

Je bezoekt Petra, een historische en archeologische stad die beroemd is om haar uit de rotsen gehouwen architectuur en waterleidingsysteem. Hier vind je professionele spa’s, gezondheidscentrums en hammams. Zij gebruiken allemaal de producten van de Dode Zee. Hier kom je heel relaxed naar buiten, klaar voor een volgende dag vol ontdekkingen.

WADI RUM

Wadi Rum, de meest iconische woestijn van Jordanië staat genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kan de geheimen van Wadi Rum het best te voet ontdekken maar met een 4×4 of kameel is dat zeker ook een unieke ervaring. Ook kan je hier muur -en rotsklimmen. Om volledig tot rust te komen, kan je mediteren tijdens de zonsopgang. Prachtige kleuren die reflecteren in de vroege ochtend brengen rust en inspiratie.

AQABA

Aqaba, een kuststad gelegen in het meest noordelijke punt van de Rode Zee. Het is de perfecte locatie om wellnessactiviteiten te ervaren. De adembenemende koraalriffen zijn hier het hoogtepunt. Je kan hier duiken, snorkelen, zwemmen, zeilen, windsurfen of gewoon relaxen op het strand. Ideaal om je batterijen even op te laden. 

AMMAN

In de hoofdstad van Jordanië zijn er ook veel mogelijkheden om je dagen te vullen, zowel met wellness als met andere activiteiten. Er zijn tal van sportfaciliteiten in de stad. Ook kan je een Hammam bezoeken, een Turks bad om tot rust te komen maar ook om meer te weten te komen over de cultuur. Dit is een openbaar badhuis dat heel populair is in Jordanië. 

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!