Gezinsvakantie Oman

Home » Gezinsvakantie Oman

Op vakantie met kinderen in Oman

De veelzijdigheid van Oman en de vriendelijkheid van haar bevolking zijn nog maar twee van de vele troeven van dit land in het Midden-Oosten. Het is een veilig en betaalbaar land, met heel wat kindvriendelijke hotels.

Ontdek de bruisende hoofdstad Muscat , geniet van prachtige stranden om te bekomen, laat je verrassen door de geschiedenis en verlekker je met heerlijke lokale gerechten. 

MUSCAT

In Amman In Muscat kan je samen met je kinderen de souk bezoeken vol met leuke, lokale spulletjes. Ook de vis -en groentemarkt, museum over Oman en de Sultan Qaboos Grand Mosque zijn nog andere hoogtepunten die je hier kan bewonderen. Let erop dat vrouwen volledig bedekt gekleed de moskee kunnen betreden. En dat je je schoenen uitdoet voor je binnen stapt waar je mooie kroonluchters en mozaïekwerken kan bewonderen. Ook kan je tijdens zonsondergang met een typische boot, een dhow, een cruise maken.

JABAL AKHDAR

Houden jullie meer van avontuur en wandelingen maken. Je kan de bergen intrekken in de Grand Canyon van het Midden-Oosten, bij Jabal Akhdar. Er zijn verschillende routes die je kan volgen en je hebt bij de top prachtige uitzichten over het bergachtig landschap. Je kan stops maken bij oude dorpjes

STRANDEN EN WADI’S

Zowel aan de noordkust bij Sur en Muscat, als in het verre zuiden bij Salalah, vind je geweldige stranden. Het hele jaar door kan je er zwemmen en kastelen bouwen. Als je Oman met kinderen bezoekt, weet je zeker dat de een bezoekje aan het strand een ontspannen vakantiegevoel geeft. Ook in één van de vele wadi’s kan je terecht voor meer waterpret. Dit zijn vruchtbare kloven waar het regenwater van de bergen naar beneden spoelt.

WAHIBA SANDS

 Maak samen met heel je gezin een kamelenrit in de duinen en de woestijn. Als je ’s avonds gaat, kan je genieten van de meest prachtige zonsondergang ooit. De woestijnduinen krijgen verschillende kleuren goud. Dit is heel bijzonder om met je kinderen te kunnen delen. Zij zullen zich erg amuseren tijdens deze uitstap. 

Een vakantie vol plezier voor het hele gezin!

Als ouder kan een rondreis door Jordanië een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van je kinderen – én die van jou – ongetwijfeld verrijken.

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.