Gezinsvakantie in Myanmar

Home » Gezinsvakantie Myanmar

Op reis met kinderen in Myanmar

Myanmar is een fascinerend land. Het voormalige Birma heeft een roerig verleden en staat voor het grootste deel in het teken van het boeddhisme. Myanmar biedt een indrukwekkend en gevarieerd landschap. Omdat Myanmar jarenlang afgesloten was voor de buitenwereld, kom je er terecht in het traditionele Azië.

Een van de meest indrukwekkende plaatsen is Bagan: een gebied van enkele tientallen vierkante kilometers waar je duizenden tempels en pagodes kunt bezichtigen. Vergeet ook niet dat ongeveer de helft van het land bestaat uit bossen. Wie besluit door Myanmar te reizen komt niet alleen oog in oog te staan met indrukwekkende cultuur, maar evengoed met de adembenemende natuur en is verzekerd van feeërieke wandeltochten.

Een gezinsvakantie naar Myanmar is niet zo extreem als je denkt: het is er vooral authentiek en rustig. Hoewel het land zich de laatste jaren snel ontwikkelt en het aantal reizigers toeneemt, zie je buiten de toeristische plaatsen nauwelijks buitenlanders.

Activiteiten met kinderen in Myanmar

Bagan

De oude tempelstad Bagan is de nummer 1 bezienswaardigheid van Myanmar en één van de meest bijzondere plekken in Zuidoost-Azië. In Bagan House Lacquerware Workshop kunnen kinderen bamboo splitten om er vervolgens armbandjes, lacquerware en souvenirs van te maken.

Uiteraard is een bezoek aan Bagan niet volledig zonder een luchtballonvlucht te maken over de majestueuze tempels. Maar ook ’s morgens en ’s avonds maak je de mooiste foto’s. Bij de Buledi tempel en de Alotawpyi gu phaya maak je de de mooiste zonsondergang foto’s Voor de zonsopgang kies je voor het Sinbyushin Monastic Complex

Inle Lake

Ga varen over het meer bekend om zijn ‘beenroeiers’. De vissers bewegen hun smalle boten voort met hun been om een lange peddel gedraaid, een grappig gezicht. Vanuit je (motor)bootje zie je de dorpjes op palen aan de rand maar ook midden op het meer. Om de houten huisjes merk je drijvende tuinen op waarop groenten worden verbouwd.

Je maakt regelmatig stops, zoals in een dorp waar je de vissers hun netten ziet repareren en bij de pagode waar je, net als de locals, wat wierrookstokjes aansteekt. Je gaat lunchen bij een lokale familie en de kinderen helpen met het eten maken. Samen zit je te smikkelen van vis uit het meer.

Kalaw

Vanuit Inle Lake neem je de slow train naar Kalaw; je doet 3u30 over 60 kilometer maar het is een ervaring die je niet wil missen. Kalaw is vooral bekend omwille van de trektochten die van hieruit naar Inle Lake gedaan worden. Wil je een authentiek stukje Myanmar zien, dan zit je hier perfect.

Wat is er leuker voor kinderen dan olifanten van dichtbij te zien. Het perfecte onderdeel van je Myanmar gezinsvakantie. Bezoek het familiekamp Green Hill Valley bij Kalaw. Hier worden ‘overbodige’ olifanten, nu nog vooral ingezet in de houtindustrie, verantwoord opgevangen. Je ziet ze van dichtbij en kunt ze voeren en wassen.

Yangon

Yangon is een bestemming die meer dingen te doen heeft die speciaal geschikt zijn voor gezinnen. Zo kan je de dierentuin van Yangon bezoeken. Sommige dieren zoals de olifanten kan je voeren. Daarnaast ligt het enorme Kandawgyi Lake met het Kareiweik Palace restaurant dat drijft op twee kippen boten. Het houten pad over het water is erg leuk om over te wandelen.

Jouw kinderen zullen hun ogen uitkijken bij de Shwedagon Pagoda, dé bezienswaardigheid van Yangon. De nabijgelegen Maha Wizaya Pagode is nog veel grappiger voor kinderen. Het looppad erna toe zit vol met duiven en uiteraard kan je eten kopen om ze te voeren.

Als ouder kan een rondreis door Myanmar een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte, zoals massages of yogalessen.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van je kinderen – én die van jou – ongetwijfeld verrijken.

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.