Gezinsvakantie in Laos

Home » Gezinsvakantie Laos

Op vakantie met kinderen in Laos

Met de kinderen een reis naar Laos maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Laos is geschikt voor het hele gezin.

Laos is levendig. Het boeddhistische land wordt al duizenden jaren bevolkt maar laat zich nog graag ontdekken. De paden zijn nog niet platgetreden, bezoekers worden met open armen ontvangen. Ontdek Laos nu het nog ongedwongen kan. De mensen zijn vriendelijk, de cultuur rijk en het natuurschoon is overweldigend. En wat zo leuk is: de Laotianen zijn ook benieuwd naar jou.

Activiteiten met kinderen in Laos

Luang Prabang

Luang Prabang is met zijn mix aan Frans koloniale en Laotiaanse invloeden een van de gemoedelijkste steden van Zuidoost Azië. Je kan er tempels en pastelkleurige villa’s bewonderen, een croissantje eten met café au lait in een van de eethuisjes en de nachtmarkt bezoeken.

Aanraders met kinderen in Luang Prabang zijn de grotten van Pak Ou met een boottochtje over de Mekong en een organische boerderij waar je zelf de handen uit de mouwen steekt. Avontuurlijke gezinnen met kinderen kunnen hun hart ophalen bij Kamu Lodge, op 3 uur rijden van de stad.

Vang Vieng

Vang Vieng is een plattelandsdorp dat tussen Vientiane en Luang Prabang en is een van de highlights van Laos. Het dorp ligt idyllisch tussen de hoge kalkrotsen aan de Nam Song rivier.

Samen met de kinderen kan je hier sportieve excursies maken. Kajakken op de rivier, of ‘tubing’ per opgeblazen autoband met de stroom mee dobberen. Ook enkele kalksteen grotten in de karstbergen zijn populair. Bij eentje vind je de ‘blue lagoon’, ideaal voor een frisse duik.

Verder kan je in Vang Vieng een hoogteparcours volgen en gaan ziplinen.

Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos en vergeleken met hoofdsteden in de buurlanden is het super klein van oppervlakte. Dé bezienswaardig is de Patuxai, een soort kopie van de Arc de Triomph.

Je vindt in Vientiane sfeervolle marktjes en zilver/antiekwinkeltjes. Net buiten het centrum liggen de tempels Wat Sisaket en What Phra Keo. Er zijn plekjes waar je een mooi uitzicht krijgt over de stad en de Mekong en het Boeddhapark ‘Wat Xieng Khuan’ is een bijzondere plek, een aanrader met kinderen. Je kan ook de Lao Zoo bezoeken of het Inpeng Waterpark bezoeken.

Als ouder kan een rondreis door Laos een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte, zoals massages of yogalessen.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van je kinderen – én die van jou – ongetwijfeld verrijken.

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.