Gezinsvakantie Israël

Home » Gezinsvakantie Israël

Op vakantie met kinderen in Israël

De veelzijdigheid van Israël en de vriendelijkheid van haar bevolking zijn nog maar twee van de vele troeven van dit land in het Midden-Oosten. Het is een veilig en betaalbaar land, met heel wat kindvriendelijke hotels.

Ontdek de bruisende hoofdstad Tel Aviv, geniet van prachtige stranden om te bekomen, laat je verrassen door de geschiedenis en verlekker je met heerlijke lokale gerechten. 

SOUQ

Verdwalen in de Souq, één van de beste dingen om te doen samen met je kinderen. Er is zoveel te zien, te proeven en te ruiken. Leer nieuw fruit kennen die we hier in België niet hebben en ruik de vele kruiden. Ga ook zeker vanaf de doorgaande straat af en de kleine straatjes in. Die zijn een heel stuk rustiger. Ook kan je een snack opeten op de stoep en kan je kijken wat er allemaal voorbij komt. 

MAHANA YEHUDA MARKT

Dit is de meest bekende markt van Jeruzalem. Dit is altijd leuk om naartoe te gaan met je kinderen. Er is van alles te zien zoals grote vissen en fruit. De noten en snoepverkopers zijn natuurlijk ook heel interessant om even langs te wandelen. De overdekte Mahana Yeduda markt heeft een aantal leuke restaurantjes. Het beste is dus om deze markt rond de middag een bezoekje te brengen.

MASSADA BEKLIMMEN

Eén van de (letterlijke) hoogtepunten als je op vakantie bent in Israël met je kinderen is een bezoek aan Massada National Park. Deze wil je zeker niet missen! Deze Oud Romeinse vesting werd gebouwd op een hoog bergplateau middenin de woestijn van Judea. Een plek waar men zich veilig moest kunnen voelen en daarom niet eenvoudig te bereiken. Op deze plek moest men van veraf kunnen zien of er vijanden kwamen, dus met een adembenemend uitzicht op het woestijnlandschap én de Dode Zee.

DODE ZEE

Het strand kan niet ontbreken tijdens je vakantie in Israël. De Dode Zee staat bekend om het vele zout dat aanwezig is in het water. Daardoor moet je niet veel moeite doen om te kunnen blijven drijven, perfect veilig dus voor je kinderen. Hier kunnen ze zandkastelen bouwen terwijl je als ouder eventjes wat rust kan nemen. Of wanneer je mee een duik neemt! De Dode Zee zou helende minderalen bevatten. Misschien toch een duikje waard?

Een vakantie vol plezier voor het hele gezin!

Als ouder kan een rondreis door Jordanië een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van je kinderen – én die van jou – ongetwijfeld verrijken.

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.