Drie leuke weetjes over Thailand 

Ga je binnenkort naar Thailand of wil je er graag eens heen? Vertrek dan met de juiste algemene kennis op zak. Maar ook leuke weetjes zijn steeds handig. Wij zetten de drie leukste weetjes over Thailand even voor jouw op een rijtje.

Een klooster vol poeslieve tijgers 

Een tijger in je huis? Wat een gek idee! Maar niet volgens een groepje monikken in de Thaise bergen. In hun klooster bieden ze namelijk onderdak aan heel wat verschillende dieren. De allereerste tijger was poeslief ten opzichte van zijn huisgenoten (apen, vogels, hertjes en natuurlijk ook de monikken) en mocht dus zeker blijven. Als snel werd het klooster een thuis voor gewonde tijgers en verlaten jongen. Ja, ja met tientallen tijgers op nachwacht kunnen de monniken op beiden oren slapen.

 

Hoe lang is geen Chinees! 😉 

Lange ingewikkelde en moeilijk uit te spreken namen, de Thai kunnen er wat van. Krungthepmahanakornamornratanakosinmahintarayutthaya-mahadilokphopnopparatrajathaniburiromudomrajaniwesmahasatharnamornphimarnavatarnsathitsakkattiyavisanukamprasit en nee het zijn geen typefouten voor als je dat net dacht. Deze Thaise stad heeft de langste plaatsnaam ter wereld. Probeer dat maar eens in één adem uit te spreken. Ach ja, als je aan mensen wil vertellen dat je in deze stad bent, kan je ook gewoon Bangkok zeggen.

Weg met paardenpolo! 

Geen paarden maar wel olifantenpolo is helemaal in in Thailand. Vooral “Les riches” van het land nemen het tegen elkaar op. Op de olifant zit je als speler ook niet alleen maar met twee, hoe gezellig! De ene controleert het spel en de andere de olifant. Met een veel te lange stok wordt er gemikt op het doel van de tegenstanders, alles gaat het er wel wat trager aan toe dan bij paardenpolo. Een potje olifantenpolo bijwonen, het is een echte aanrader!

 

Wat vond je van deze weetjes over Thailand? Het land zit vol met leuke weetjes, maar ze zelf ontdekken is de boodschap. Kan je al niet meer wachten? Boek jouw avontuurlijke reis bij UniTrips.

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

13 + 13 =