Charmerend Cambodja

Home » Charmerend Cambodja

Cambodja

Angkor in Cambodja maakt deel uit van UNESCO-werelderfgoed en dat is niet zomaar! Het is een magische plek in het mooie Cambodja die je op jouw reis zeker niet mag missen. Deze regio is het toppunt van hindoeïstische religie, cultuur en architectuur ten tijde van het Khmerrijk. Hier vind je tal van gigantische tempels die je zeker van jouw to do lijstje moet vinken. Maar in Cambodja is er natuurlijk nog veel meer te ontdekken!

 

Dit is een voorbeeldprogramma. Al onze voorstellen worden steeds op maat gemaakt. Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Cambodja.

Het was een zalige, afwisselende vakantie met lekker eten super weertje en topservice!! Een echte aanrader!

Hanne

Aankomst Siem Reap: DAG 1 (-/-/-)

Welkom in Cambodja. Je wordt opgehaald van het internationale vliegveld van Siem Reap en we brengen je naar het hotel, waar een welkomstdrankje te wachten staat en alle informatie over Cambodja en de fantastische vakantie die op het punt staat te beginnen. We begrijpen dat op vakantie gaan best vermoeiend kan zijn, dus geven we je de kans om het vandaag rustig aan te doen. Je wilt misschien even opfrissen op uw kamer, of uitrusten op een ligstoel onder de palmbomen, terwijl je uitkijkt over het zwembad. Met een kopje koffie of een lekkere cocktail erbij, kan de vakantie nu echt beginnen.

Aan het einde van de middag, haalt onze gids je op en brengt je naar een pagoda waar je van alles kunt leren over het boeddhisme en waar je gezegend zult worden door een monnik: een unieke ervaring.

Overnachting: Double Room in 4* Boutique Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Siem Reap: Angkor Wat en Angkor Thom: DAG 2 (B/-/-)

Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel door een tuk tuk om samen met een gids één van de grootste en mooiste tempelcomplexen ter wereld te bezoeken; Angkor Wat. Dit wereld erfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mystiek geheel van prachtige beelden en tempels. Eerst bezoeken we Angkor Wat zelf, de belangrijkste van de maar liefst 100 tempels die het complex rijk is.

Voordat we verder gaan, lessen we onze dorst met een frisdrank, of misschien wel een verse kokosnoot? Na een kort ritje komen we aan bij Angkor Thom, waar we, onder andere, de twaalfde-eeuwse Bayon vinden. De 54 Boeddhabeelden vormen één van de meest indrukwekkende plekken van het complex.

Later op de dag bezoeken we nog de Ta Phrom tempel. Dit is één van de weinige tempels die in zijn originele staat behouden is gebleven. Deze tempel werd wereldberoemd door de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Deze tempel is deels overgroeid door gigantische boorwortels die zich een weg om en door de steenblokken heen hebben gewerkt.

Overnachting: Double Room in 4* Boutique Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Siem Reap: DAG 3 (B/L/-)

Voordat we naar Kbal Spean gaan bezoeken we eerst het landmijnen museum. Hier leer je meer over de geschiedenis tijdens de Khmer rouge bewind. Vervolgens rijden we door naar Kbal Spean. We lopen door het bos bergopwaarts naar de River of the 1000 lingas.

Om de top te bereiken moeten we ongeveer 45 minuten lopen. Deze beeldhouwwerken in de rivier zijn pas in de jaren 60 herontdekt. Op de terug weg bezoeken we een van de mooiste tempels qua carvings, Bantey Srei tempel ook wel de roze of vrouwen tempel genaamd. Het is een van de kleinere tempels maar de beeldhouwwerken zijn nog in een geweldige staat.

Overnachting: Double Room in 4* Boutique Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Siem Reap: DAG 4 (B/L/-)

Je trekt er een hele dag op uit om per fiets, jeep en boot de omgeving van Siem Reap te verkennen. Terwijl je op de fiets het eerste deel van de tour aflegt, adem je letterlijk de geur van de rijstvelden in en word je omringt door prachtige lotusvelden.
Per jeep vervolgen we de route naar Kampong Kleang. Het meest authentieke dorp aan het grote meer. Lunch bij een lokale familie en je kan hier relaxen in hangmatten.. Dan gaan we verder per boot om door dit dorp te varen.

De terug weg naar Siem Reap gaat voor een gedeelte over zandwegen en door kleine dorpjes. Einde van de middag zijn we weer terug in Siem Reap.

Overnachting: Double Room in 4* Boutique Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Siem Reap: DAG 5 (B/-/-)

Deze dag heb je vrij te besteden en kan je zelf bepalen wat je gaat doen.

Zo kan je bijvoorbeeld het Angkor complex bezoeken, een fiets huren of een tour doen. Ook is het uitgaansleven in Siem Reap de laatste jaren gegroeid. Er zijn vele heerlijke restaurantjes en barretjes waar je gezellig een drankje kunt drinken of lekker kunt eten.

Overnachting: Double Room in 4* Boutique Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Siem Reap – Battambang: DAG 6 (B/-/-)

Vandaag verlaten we Siem Reap en reizen we naar Battambang. In het regenseizoen kunnen we deze trip per boot maken. Afhankelijk van de hoogte van het water in de rivier, duurt de trip tussen de 5 en de 8 uur. Als we met de boot gaan, moeten we wel vroeg op, want dan vertrekken we al om 6:00 uur bij het hotel.

De beloning volgt echter in de vorm van een prachtige boottocht die je intens laat genieten van het leven aan de oevers. We zien mensen baden, kinderen zwemmen en dieren waden in de rijke rivierbedding. Is het waterniveau te laag, dan is de boottocht helaas niet mogelijk en zullen we per taxi reizen. De tocht duurt dan zo´n 3 uur.

Uiteraard is de taxi ook beschikbaar indien je liever per taxi dan per boot reist. In dat geval kunnen we wat later op de ochtend vertrekken. ´s Avonds verblijven we in een mooi hotel met een zwembad en een rustieke palmentuin.

Overnachting: Double Room in 4* Charme Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Battambang: DAG 7 (B/L/-)

Samen met je gids ga je het achterland van Battambang ontdekken. Een ritje met de beroemde bamboetrein vormt een deel van de route. Dit is waarschijnlijk de kleinste trein ter wereld en een unieke lokale uitvinding.
De trein bestaat uit een bamboe-platform en twee paar treinwielen en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Omdat er slechts één enkel spoorlijntje is, moet de trein af en toe van de rails worden gehaald, om tegenliggers door te laten, en soms zullen zij voor ons aan de kant gaan.

Een mooie tocht voert ons naar Phnom Sampaue. Een prachtig uitzicht over de countryside van Battambang maar pas op voor de aapjes. Zij zijn ondeugend maar een mooi onderwerp om foto’s te maken. Eind van de middag zien we een geweldig schouwspel. Duizenden en nog eens duizenden vleermuizen verlaten hun grot om op jacht te gaan naar hun voedsel.

Overnachting: Double Room in 4* Charme Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Battambang: DAG 8 (B/-/-)

Dag ter vrije besteding.

Misschien vind je het leuk om een interessante fietstocht te maken met een Engelssprekende gids, of heb je meer zin om door de oude Frans koloniale stad te lopen, we laten het helemaal aan jou over. Een dagje aan het zwembad met een goed boek, of jezelf trakteren op een heerlijke massage behoren ook tot de mogelijkheden.

Overnachting: Double Room in 4* Charme Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Battambang – Phnom Penh: DAG 9 (B/-/-)

Vandaag verlaten we Battambang. Na het ontbijt reizen we naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh met de lokale openbare bus; deze rit duurt tussen de 4 en 5 uur.

Later in de middag is het mogelijk om een bezoek aan de Tonlé Sap-rivier te brengen en genieten we van een magische zonsondergang. Langs de boulevard vinden we bovendien vele restaurantjes, terrasjes en bars.

Overnachting: Double Room in 4* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Phnom Penh: DAG 10 (B/-/-)

´s Ochtends brengt een tuk tuk je naar het genocidemuseum S21 Tuol Sleng. Deze voormalige middelbare school werd door de Rode Khmer gebruikt als de zeer beruchte S21-gevangenis, tijdens hun regiem dat duurde van 1975 tot 1979.
Hierna is het slechts een kort ritje naar het Royal Palace, een gebouwencomplex dat dienst doet als Koninklijke residentie voor de Koning van Cambodja. Hier kunnen we genieten van pure Khmer architectuur.

We vervolgen onze dagtour door de stad te verlaten en bezoeken het lugubere Choeung Ek, beter bekend als The Killing Fields, waar duizenden mensen gemarteld zijn en begraven in massagraven. Onderweg terug naar het hotel zullen we stoppen bij één van de lokale markten.

Overnachting: Double Room in 4* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Phnom Penh: DAG 11 (B/-/-)

 

Deze dag mag je zelf de stad gaan ontdekken.

Een leuke activiteit is een fietstour van een halve dag naar Mekong Island. Dit is werkelijk een unieke ervaring, ver weg van de tuktuks, de motoren, de massages, de pizza´s en de bars. Gewoon lekker fietsen over de eilandjes in de Mekong-rivier, even ten noorden van Phnom Penh.

Overnachting: Double Room in 4* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Phnom Penh – Sihanoukville: DAG 12 (B/-/-)

In de ochtend word je naar het busstation gebracht en ga je per lokale openbare bus naar Sihanoukville, ongeveer 4 uur ten zuiden van Phnom Penh.

´s Avonds kan je de zonsondergang zien op het strand met een drankje en/of een romantisch diner.

Overnachting: Double Room in 4* Boutique Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Sihanoukville: DAG 13 (B/-/-)

Vrij te besteden.

Vandaag kan je benutten om een boek te lezen bij het zwembad of op het strand. Maar je kan ook gaan snorkelen of duiken. Een boottocht naar afgelegen eilanden of een bezoek aan het nationale park Ream behoren tot de mogelijkheden. Een aanrader is Sun boat tour. Deze dagexcursie naar Koh Rong Samloem is zeer zeker de moeite waard.

Overnachting: Double Room in 4* Boutique Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Sihanoukville: DAG 14 (B/-/-)

Vrij te besteden. Geniet van zee, zand en de zon en nog veel meer!

Overnachting: Double Room in 4* Boutique Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Sihanoukville – Phnom Pen: DAG 15 (B/-/-)

 

Vandaag word je opgehaald per taxi die je van Sihanoukville naar het internationale vliegveld van Phnom Penh brengt voor de terugvlucht (niet inclusief) naar jouw volgende bestemming terwijl je ongetwijfeld nog lang kunt nagenieten van deze prachtige rondreis door Cambodja.


Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten, en we werken het verder uit op jouw maat.