BLUEWATER RESORTS SUMILON

OVER HET HOTEL 

Bluewater Sumilon Island Resort is gelegen op het rustige Sumilon Island. Het eiland blijft een van Cebu’s best bewaarde geheimen en is te vinden op het zuidoostelijke puntje van het vasteland. Het ligt 125 kilometer van Cebu City en in de nabijheid van Dumaguete. Het eiland heeft een oppervlakte van 24 hectare en is omgeven door kristalhelder water met verschillende aquamarijne tinten. Het is het eerste beschermde zeegebied in de Filippijnen en werd in 1974 een visreservaat onder leiding van Siliman University Marine Reserve. Tijdens het duiken kan men er gevarieerde zeedieren aantreffen en zelfs af en toe zwartpunthaaien zien. Ongerepte witte zandstranden zijn te vinden in verschillende gebieden in Sumilon.

De zandbank staat bekend om zijn veranderende vormen en verschuivende locaties rond het eiland, afhankelijk van het seizoen. Op het eiland is er een natuurlijke lagune die wemelt van de hoge mangroves. Er zijn ook natuurlijke grotten waar vissers vroeger hun toevlucht zochten. Aan de zuidkant staat een vuurtoren in een beschermd bomenpark. Ernaast staat een “Baluarte”, een historische uitkijktoren die in de 19e eeuw werd gebouwd als onderdeel van een waarschuwingssysteem om slavendrijvers en plunderaars tegen te houden

 

Ontdek alle faciliteiten van het hotel:
www.bluewatersumilon.com

KAMERS 

DELUXE ROOM
Er zijn veertien kamers met eigen veranda’s die uitzicht bieden op de zee, de baai en het vasteland van Cebu. Elke kamer heeft een oppervlakte van 58,35 vierkante meter.

PREMIER DELUXE ROOM
14 Premier Deluxe kamers met uitzicht op de oceaan, met een panoramisch uitzicht op de majestueuze zuidelijke Cebu bergketen. heeft een oppervlakte van 77 m² met twee zeer comfortabele queensize bedden samen met andere goed uitgeruste voorzieningen.

ONE BEDROOM
Een afgelegen verblijf genesteld boven de kliffen van Bluewater Sumilon Island Resort. Het heeft een oppervlakte van 106 m², compleet met een eigen zwembad en een veranda met het beste uitzicht op de zee van Bohol en de naburige eilanden.

VILLA FAMILY VILLA
Een privé enclave voor gezinnen die op zoek zijn naar volledige privacy en ontspanning in het hart van Bluewater Sumilon Island Resort. Het heeft een eigen privé zwembad en veranda met een bijna onbelemmerd uitzicht op de oceaan en de rest van het eiland

GLAMPING
Ervaar de rauwe schoonheid van de natuur terwijl je luiert in het comfort van een Bluewater standaard accommodatie. De gloednieuwe Bluewater Sumilon glamping biedt een opwindende ervaring van het kampleven. Leer basis bushcraft activiteiten en andere belangrijke levensvaardigheden zoals primitief koken, messenverzorging en vuur maken van onze ervaren kampmeesters. Een heel nieuw niveau van Glamping wacht op je, want er gaat niets boven een Bluewater Sumilon avontuur. 

WELLNESS & SPA

Neem een pauze van de dagelijkse sleur met een bezoek aan onze charmante Amuma Spa. Ontspannen sfeer, eigentijdse inheemse architectuur, diverse voorzieningen en warme Filippijnse gastvrijheid – het is een ervaring die de warme en gracieuze verwennerij viert waar de Filippino bekend om staat. 

De naam is hun belofte. Amuma – een Visayaans woord dat verwennen betekent met alle aandacht, comfort en zorg – is wat zij genadig proberen te bieden. In Amuma zijn betekent koninklijk in de watten gelegd worden. Dit is een plek waar je een heerlijke mix van spadiensten kunt ervaren die oude en moderne therapieën uit de Visayan-Filipino, Aziatische en westerse culturen omvat.

Met oog voor elk detail om jouw spa-ervaring volledig te verbeteren, bieden zij behandelingen die de Filippijnse etnische invloeden erkennen en omarmen. Zij omvatten het gebruik van lokale, verse, en natuurlijke ingrediënten die verbeteren en verjongende voordelen voor uw welzijn bieden en een gezonde spa-ervaring creëren. Zij willen dat je profiteert van de ervaring van het gebruik van natuurlijke, biologische en lokale producten op een manier waar je nog nooit aan gedacht heeft. Zij willen dat de behandelingen uniek fris en door en door biologisch zijn.

RESTAURANTS & BARS  

PLUTO RESTAURANT

Pulo is een Filipijns woord voor ‘eiland’. Het Pulo Restaurant is onze nieuwste eetgelegenheid en biedt hun eigen weelderige lokale en internationale keuken. Het beschikt ook over een zwembad waar je kunt genieten van een ontspannen dag onder de zon terwijl je jezelf trakteert op de koudste drankjes.

GALLERIJ FOTO’S

Een vakantie met top Accommodatie!

Een reis naar de Filipijnen kan een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte, zoals massages of yogalessen.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van jou ongetwijfeld verrijken.

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.