Aan deze opmerkelijke gewoonten ontsnap je niet in Thailand!

Elk land heeft zo haar gebruiken en gewoonten. Benieuwd naar wat Thailand in haar mars heeft? Het wordt niet voor niets het land van de eeuwige glimlach genoemd. Naast het begroeten van duizenden glimlachen, zal je tal van andere gebruiken ontdekken die je meenemen op avontuur doorheen een andere cultuur. Aan een cultuurshock zal je in Thailand zeker en vast niet ontsnappen.

Geen goudgebakken kleurtje maar een sneeuwwit huidje 

Wanneer wij op vakantie gaan naar een zonnig land kunnen we niet wachten om thuis op te scheppen met onze gouden gloed en zonnesproetjes. Maar de Thaise bevolking houdt het liever wat blanker. Het smeren van huid verblekende middeltjes is geen uitzondering in de Thaise cultuur. In Thailand staat schoonheid voor status en dus hoe blanker, hoe meer status en hoe rijker je bent. Tip: let dus op wanneer je in de lokale supermarkt schoonheidsproducten koopt, je zou wel eens bleker naar huis kunnen gaan dan je bent gekomen wanneer je ze gebruikt.

 

10, 11, 12, 14… Maar waar is 13 naartoe?  

De Thai zijn als de dood voor het ongeluksgetal 13. Ze doen er alles aan om het cijfer te vermijden. Zo zal je bijna nooit een 13deverdieping tegenkomen in de lift van de meeste hotels. Wil je jezelf uitdagen? Ga dan eens op zoek naar zoveel mogelijk getallen 13. Geluk ermee!

 

Zingen voor de koning 

Het Thaise volkslied leren kennen wanneer je er op vakantie gaat? Hou je oren dan goed open om acht uur s’ morgens en zes uur s’ avonds. Dan wordt er namelijk het volkslied gezongen en staat de tijd even stil. Wist je dat de monarchie in Thailand de oudste ter wereld is? In Thailand kan je tijdens je reis de koning ook maar best niet beledigen want hier staan zelfs stevige straffen op. De koning is heilig in dit kleurrijke land.

 

Say Cheeeeese 

Thailand wordt ook wel het land van de glimlach genoemd en dat is niet zonder reden. De joviale Thaise glimlach zie je overal! Wij glimlachen uit vriendelijkheid maar de Thai hebben een hele andere reden. Een mooie glimlach heeft in Thailand namelijk een veel diepere betekenis. Het staat voor zelfbescherming en het oplossen van problemen. Thai zullen ook zelden in het openbaar boos worden of een scene maken want hoe kalmer je bent hoe meer respect je krijgt. So, Stay calm and smile!

 

Ziezo, nu ben je helemaal klaar om naar Thailand te vertrekken en deze bijzondere gebruiken zelf te ervaren. Boek bij UniTrips jouw onvergetelijke reis naar het land van de glimlach.

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

15 + 1 =