Home » 3. Schilderachtige skyline

3. Schilderachtige Skyline

Dag 4

Om van te smullen. Bij het wakker worden stond ik al te popelen, er staan twee schitterende hotelbezoeken op het programma. Ik begon met een tour doorheen Marina Bay Sands.

Marina Bay Sands is een luxueus resort gelegen in de Marina Bay. Het werd ontwikkeld door Las Vegas Sands Corp. Het totale project kostte in totaal 8 miljard euro en werd in slechts 4 jaar gebouwd. Het hele complex beschikt over 2561 kamers, verdeeld over 3 torens van 55 verdiepingen. Bovenop drie torens van 200 meter hoog is een skypark geplaatst van maar liefst 340 meter lengte met een infinity pool van 150 meter lengte. Het hotel is daarnaast een accommodatie voor beurzen, (sport)evenementen, concerten, congressen en vergaderingen. Feels like I’m in heaven J

Daarna ging ik richting de Fullerton Hotels. Beide superleuke hotels en in het Fullerton Hotel is bijvoorbeeld heel leuk om voor een afternoon tea te gaan, zelfs al verblijf je er niet. Dit hotel is koloniaal en wat leuker voor oudere koppels denk ik. Het heeft wel een erg leuk restaurant op de rooftop, The Lighthouse. Onder het genot van een Italiaans gerecht, kijk je hier uit op de skyline van Singapore.

Fullerton Bay Hotel is via een ondergrondse gang te bereiken en is een opvallend glazen gebouw nog korter bij de baai. Het is wat moderner en erg leuk om hier een bayfront room te hebben J bovenop het gebouw een rooftop zwembad en een erg leuke bar, The Lantern, om ’s avonds een cocktail te komen drinken.

Wat mij zo aanspreekt in deze hotels is dat, waar iedereen spreekt over MBS, je hier het uitzicht hebt over dat futuristische hotel aan de overkant van de baai. En het ontvangst en de rondleiding waren hier veel aangenamer dan in MBS.

Na de twee bezoeken, moest ik de gekregen documentatie even op de hotelkamer gaan leggen en ik besloot al wat vroeger in avondmode te gaan en vroeg te gaan dineren. Er stonden namelijk nog heel wat bar-bezoeken op het programma, het was desnoods vrijdag en dan komt er eindelijk wat leven in de stad ‘s avonds.

Startend met een bezoek aan het rooftop park van The Pinnacle by Duxton, een residentiegebouw waar ze helemaal boven een prachtig park hebben aangelegd, ging ik verder richting Little India. Hier ging ik op zoek naar de speakeasy bar waar ik over gehoord had. Zoals dat meestal het geval is, ligt die vaak in een soort Chinatown. In dit geval, Indiatown.

Afsluiten deed ik vandaag bovenop Marina Bay Sands, want daar had ik tijdens mijn bezoek eerder vandaag een reservatie gemaakt bij Ce La Vi. In Bangkok heb ik al leuke feestjes gehad in Ce La Vi, hier was het meer een lounge bar dan party party. Blijft toch speciaal, bovenop dat futuristische gebouw!

Dag 5

De laatste dag in Singapore brak aan. Ik had een avondvlucht naar Kuala Lumpur dus kon nog lekker genieten van het groen in Singapore. Ik nam de metro naar Eunos, het metrostation van waaruit ik een smartbike huurde en zo via Katong en Joo Chiat richting East Coast Park fietste.

Katong en Joo Chiat zijn twee mooie wijken aan de andere kant van de rivier. Ze zijn een beetje zoals Haji Lane, vol gekleurde huizen, maar dan een hele wijk vol en vooral koloniaal van stijl. Het is hier heel kalm en vredig en de huizen zijn prachtig. Hier zou je dus als local erg graag willen wonen. Vooral ook omdat je hier 5min fietsen verwijderd bent van East Coast Park. Daar ging ik dus ook naartoe.

East Coast Park is een heel leuk stukje groen die de hele oostkust afgaat, van de stad tot aan het vliegveld bijna. Vlak naast het water vind je hier allerlei ontspanningsmogelijkheden. Je hebt hier strand, je kan lekker wandelen en fietsen, en verder tal van andere sportactiviteiten beoefenen of gewoon even ontvluchten van de stad.

In East Coast Park aangekomen sloeg ik rechtsaf, weer richting de stad, richting Gardens by the bay – East. In Cloud Forest had ik namelijk een videobeeld gezien van aan de andere kant van de rivier, een beeld geschoten vanuit Gardens by the bay – East. Ik was zo onder de indruk van dat beeld dat ik hier absoluut mijn laatste moment wou doorbrengen. Je hebt hier namelijk het mooiste en meest volledige uitzicht op de skyline van Singapore.

Zo zat mijn inspectie van Singapore er al weer op en was het time to say goodbye. Ik kon met een geslaagde gevoel over Singapore, het vliegtuig op richting Kuala Lumpur..