Home » 2. Noemenswaardig natuurschoon

2. Noemenswaardig Natuurschoon

Dag 2

Vandaag stond er een geweldig dag op het programma. Ik had ’s avonds in het donker de Marina Bay-kant van Marina Bay Sands gezien, maar vandaag zou ik in het daglicht de andere kant gaan ontdekken.

Ik nam weer de metro, dit keer richting Marina Barrage. Dit is de watercentrale van Singapore, maar ze hebben er hier echt een pareltje van gemaakt! Zo komen de locals hier heel graag naartoe om te picknicken en ik begrijp het zeker wel. Vanop het grasveldje boven Marina Barrage heb je een prachtig uitzicht over het water en de volledige skyline van Singapore. Schitterend om de dag mee te starten.

Vanop Marina Barrage zag ik ze al. De Gardens! Volledig Gardens by the bay genoemd.

Het is, naast het Marina Bay Sands, de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Singapore. Deze tuinen, een publiek park van 101 hectare groot, zijn met niets te vergelijken. Je kan er gemakkelijk een hele namiddag rondkuieren. De grote publiekstrekkers zijn de ‘supertrees’: tientallen meters hoge ijzeren zuilen, begroeid met allerlei groen, en verbonden met elkaar door een skyway waarop het heerlijk wandelen is.

Onderdeel van de Gardens zijn twee immense bizarre glazen koepels, Cloud Forest & Flower Dome. Waar Cloud Forest meer in de hoogte gaat, is Flower Dome lager en groter in oppervlakte. In beide koepels herbergen een uniek samenspel van inheemse en exotische planten en bomen, en beide zijn het aandachtstrekkers van een visie waarmee Singapore wil uitpakken.

Singapore houdt enorm van natuur en de duurzaamheid daarvan. Ik heb dan ook nog nooit zo’n grootstad gezien waar er zoveel groen is. Ik moet eerlijk zeggen, het is zalig! De moderne hoogbouw tussen ontelbare hectaren groen. Zie je zelden. I like it!

Tijd om naar het hotel te gaan en me klaar te maken voor de avond. Eten deed ik dit keer in de oudste foodcourt van Singapore. Lau Pasat, is de oudste en mooiste foodcourt van SIngaport en staat bekend om de vele satay-kraampjes 🙂 mmm..

Het was woensdag en dan houden alle clubs in Singapore een ladies night. Daarmee is het naast het weekend de drukste dag bij clubs. Tijd dus voor een feestje!

Op de foodcourt leerde ik een voltallige crew van British Airways kennen en we besloten om met zen allen naar Altitude te gaan. Altitude bevindt zich op het dak van One Raffles Place, kortbij Marina Bay en is het hoogste gebouw van Singapore. Bijgevolg is Altitude de hoogte club van Singapore en de playlist is helemaal mijn jam. Je kan hier prachtige kiekjes nemen van de kleurrijke verlichte superbomen en Marina Bay Sands terwijl je ongegeneerd je danskunsten kan vertonen op de beats van de bekendste dj’s van het land.

Prachtige avond met mensen uit dezelfde sector en op een club met een geweldig uitzicht over de stad 🙂

Dag 3

Wat ik over dag 3 in Singapore nog niet wist ’s ochtends, is dat ik ’s avonds zou thuiskomen met een enorme nood aan een voetmassage. Het was vandaag stappen geblazen 🙂

Ik veranderde van hotel vanochtend, de perfecte manier om verschillende wijken beter te leren kennen. Vlakbij dit nieuwe hotel ligt Arab Street en Haji Lane. Arab Street is vooral bekend om de vele Arabische restaurants en winkels die men er vindt, maar vooral de prachtige moskee Masjid Sultan. Vanuit de straat genomen levert de moskee ook prachtige foto’s op.

Haji Lane ligt evenwijdig aan Arab Street en is een levendig en kleurrijk straatje. Je vindt er de meest prachtige muurtekeningen en de huizen hebben allemaal verschillende felle kleuren, heel mooi om zien. Even verder aan Arab Street nam ik de metro richting het westen, ietsje buiten de stad, en het is daar dat de échte wandeltocht kon beginnen.

Die startte in Kent Ridge Park, een openbaar park van 47 hectare groot en is door zijn ongestoorde habitat en overvloedig plantaardig leven, een populaire locatie voor vogelaars, eco-toeristen en wandelaars. Een plaats waar de locals in het weekend hun rust vinden.

Vanuit Kent Ridge Park liep ik Southern Ridges Walk op. Een pad dat bestaat uit vier parken die zich uitstrekken over de westelijke helft van Singapore, met indrukwekkende bruggen. Verschillende delen van het parcours liggen hoog boven de jungle en bieden een fantastisch uitzicht op het vaak surreële contrast tussen de ultramoderne gebouwen in Singapore en het oerachtige groen rondom het pad.

Het laatste stuk richting Mount Faber, mijn eindbestemming op het vasteland vandaag, liep ik over de Henderson Waves Bridge. Het is de hoogste voetgangersbrug in Singapore, 36 meter boven de grond. In de verborgen nissen die er als golven uitzien is het ideaal om uit te rusten na een wandelpad en te genieten van het weelderige groen rondom. Op het moment dat ik er voorbij liep, stond een pas getrouwd koppeltje hun huwelijksfoto’s hier te nemen. Ik begrijp het wel, het is een prachtige plek en de zonsondergang is hier vast super romantisch!

En dan! Aangekomen bij Mount Faber, waar ik met de kabellift naar Sentosa Island zwierde. Een groot pretpark is het eigenlijk met Universal Studios als topattractie. Voor kinderen is het geweldig, maar ik liet het aan mij passeren. Je waant je hier niet meer in het exotische Singapore, maar in het hart van de Amerikaanse commercie.

Toch was er een plekje waar ik graag naartoe wou, Tanjong Beach. Het is best een eindje afgelegen van waar je aankomt op Sentosa, en aangezien het al bijna zonsondergang was, lag het verkeer richting Tanjong Beach een beetje plat. Met heel wat voeten in de aarde kon ik een bus regelen die me ‘in de buurt van’ Tanjong Beach kon afzetten. Nog 20min wandelen later, kwam ik dan aan. Het was al donker maar ik kon zien waarom dit strandje mij werd aangeraden. In een prachtig klein baaitje en met een beachclub is het hier vast geweldig vertoeven overdag. Ik besloot een heerlijke hamburger te eten in de beachclub en ging weer naar huis.

Alweer een prachtige dag! 🙂