Home » 1. Smaakvol Singapore

1. Smaakvol Singapore

Of ik zin had in een speeddate met Singapore, het zal wel zijn! 🙂

De afgelopen weken heb ik zo liggen brainstormen over nieuwe coole concepten voor UniTrips, dat een date met Singapore en Kuala Lumpur liefst zo snel mogelijk moest gepland worden.

Mijn kennis van Singapore beperkte zich vooraf tot het strenge verbod op sigarettenpeuken en kauwgom op de grond (boetes vanaf 200 euro!), de uitstekende gezondheidszorg waar Aziatische leiders op afkomen als gieren, en de indrukwekkende skyline, schijnbaar zo uit een sciencefictionfilm geplukt.

Dat het land een kruisbestuiving zou zijn van al het lekkers dat India, China en Maleisië te bieden hebben, neen, dat wist ik niet. Dat ze zo inventief zijn hun tuinen in de lucht aan te planten omdat de grondoppervlakte beperkt is, neen, dat wist ik ook niet. Dat het land allround een toeristisch paradijs zou zijn, kwam al helemaal niet in me op.

Wat zou het? Wie neemt Singapore als je Thailand, Indonesië en Maleisië naast de deur hebt, dacht ik. Fout gedacht

Dag 1

Na mijn vlucht vanuit Brussel met Emirates, met stop in Dubai, kwam ik twee keer 6u vliegen later aan in Singapore.. Het was rond 16u dat ik aankwam in het hotel met nog een lekker zonnetje aan de helblauwe hemel. Het was de laatste weken zo’n slecht weer geweest in België dat ik besloot om nog van de zon te genieten aan het rooftop zwembad.

Wanneer het donker ging ik me klaar te maken om voor een eerste keer de stad te gaan ontdekken. En hoe kon dat beter dan richting Singapore Marina Bay te gaan. Een paar minuten wandelen vanuit het hotel liep ik het metrostation in om daar de metro te nemen richting Marina Bay. De metro is in Singapore echt super makkelijk te nemen, de aansluiting is fantastisch en het is ook het goedkoopste transport dat je kan vinden.

Ondertussen had ik flink wat honger gekregen maar ik wist heel goed waar ik naartoe wou. Met al mijn reizen door Zuidoost-Azië ben ik een enorme liefhebber van streetfood geworden. In Singapore zijn er een heel aantal foodcourts en dus stond die het dichtst bij de Marina Bay ligt al meteen hoog op het lijstje.

Ik kan er niet aan doen maar wanneer ik Thai food zie dan ontstaat er een innerlijke aantrekkingskracht waardoor ik een kind word die een lolly krijgt. Dan word ik zo blij en wil ik absoluut Thai food eten 🙂

Met gevulde maag trok ik verder want wat ik vanuit de foodcourt al zag, jongens toch, ik kon niet wachten om dat van dichtbij te ontdekken. Daar staat ie, omsingeld door prachtige hotels en kantoorgebouwen, de ene nog hoger dan de andere, Marina Bay Sands. Het hotel is hét icoon van de stad en lijkt zo uit de ruimte daar te zijn neergedaald! Later deze trip zou ik nog een rondleiding krijgen door het hotel, daar had ik al meteen zin in.

Ik besloot het verder rustig aan te doen en mij vooral te laten meeslepen in dit prachtige uitzicht, en liefst vanuit zoveel mogelijke perspectieven. Ik liep dus een rondje rond de baai en trok foto’s bij de vleet. Ongelooflijk mooi vanuit ieder perspectief. En van wandelen, daar krijg je dorst van! Ik bezocht een aantal cocktailbars, eentje op het dak van Fullerton Bay Hotel, de andere op de 33e verdieping van het Standard Chartered gebouw.

Daarna toch maar wat vroeger naar bed. Zo’n vlucht is toch wel vermoeiend en de volgende dag was eentje waar ik zeker naar uitkeek.

Wauw! Wat een eerste impressie!