Mooiste tempels in Thailand

Home » Thailand mooiste tempels

Mooiste tempels in Thailand

Alle tempels in Thailand bezoeken in één vakantie is bijna onmogelijk. Daarom hebben wij onze favorieten en must-sees tempels geselecteerd en in een route gegoten. De mooiste tempels kan je ontdekken tijdens deze route! Ga op pad en ontdek de meest bijzondere tempels van het prachtige Thailand. 

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Thailand.

 

Hoogtepunten Route Mooiste Tempels in Thailand 

Dag 1: BANGKOK

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en is een typische Aziatische metropool. Hier bezoeken jullie Wat Pha Keawde belangrijkste trekpleister binnen het Koninklijk Paleis. Wat Pho staat als volgende tempel in de planning. Er staan maar liefst meer dan duizend Boeddhabeelden in de tempel. Na een overnachting in Bangkok zetten we de reis verder naar Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand.

Dag 2: AYUTTHAYA

Ayutthaya, de vroegere hoofdstad, is een veelzijdige stad met bezienswaardigheden dicht bij elkaar. In de Wat Phra Si Sanphet werden belangrijke ceremonies gehouden. In 1927 werd deze tempel in bescherming genomen van het Thaise Fine Arts Departement en werd de site gedeeltelijk gerestaureerd. Iets verder ligt de rijkelijk versierde tempel Wat Phanan Choeng met een 19 meter hoge Boeddha. 

Dag 3: CHIANG MAI

Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand met een schitterende natuur, een eigen cultuur, dialect, festivals en tradities. In de stad en de directe omgeving, zijn er maar liefst 200 tempels! In de binnenstad van Chiang Mai ligt de Wat Phra Singh met een belangrijk Boeddhabeeld: de Phra Boeddha Sihing. Bovenop de berg Doi Suthep ligt de volgende tempel, Wat Phra That Doi Suthep. Hier heb je een panoramisch uitzicht over de stad.

Dag 4: CHIANG RAI

Chiang Rai is de meest noordelijke provincie van Thailand en was net zoals Chiang Mai lange tijd geïsoleerd door zijn ligging. De Wat Rong Khun is beter bekend als de ‘White Temple’ want hij is volledig wit. De witte kleur staat symbool voor de reinheid van Boeddha en binnenin bevinden zich moderne muurschilderingen die te maken hebben met het Boeddhisme. Je wandelt over een brug die gebouwd is boven de ‘put van de hel’. In deze put liggen mensenarmen die uit de grond omhoog gestoken worden. 

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!