Schilderachtig Sri Lanka

Aankomst Negombo (DAG 1)

Welkom in Sri Lanka. Je wordt opgehaald van het internationale vliegveld van Colombo en we brengen je naar het hotel in Negombo, waar een welkomstdrankje te wachten staat en de fantastische reis eindelijk kan beginnen. We begrijpen dat reizen best vermoeiend kan zijn, dus geven we je de kans om het vandaag rustig aan te doen. Je wilt misschien even opfrissen op uw kamer, of uitrusten op een ligstoel onder de palmbomen, terwijl je uitkijkt over het zwembad. Met een kopje koffie of een lekkere cocktail erbij, kan de vakantie nu echt beginnen.

In de namiddag doen jullie een kleine city tour in Negombo, het hart van de visindustrie in Sri Lanka. De zee met catamarans is karakteristiek voor het landschap in Negombo. Onderweg terug naar het hotel bezoeken het Nederlandse Fort.

Negombo (DAG 2)

Ontbijt in het hotel. Vandaag gaan jullie het dierenrijk en de schoonheid van Muthurajawela Marsh ontdekken tijdens een twee uur durende bootsafari met een professionele gids.

Geniet van de rust terwijl je langs mangroves vaart waar je leert over het fragiele ecosysteem. Onderweg zie je reigers, vogels en zelfs krokodillen passeren. Na jullie boottrip bezoeken jullie een vissersdorpje om een inzicht te krijgen in het lokale leven.

De rest van de dag zijn jullie vrij.

Puttalam – Anuradhapura (DAG 3)

Vandaag gaan we ons verplaatsen, met eindbestemming Anuradhapura. Onderweg bezoeken we de Munneswaram tempel in Puttalam. De tempel is regionaal een heel belangrijk Hindu complex. Deze is in de regio één van de vijf oude tempels gewijd aan Shiva.

Daarna rijden jullie verder naar de ruïnes van Mihintale. Net 16km buiten de heilige stad Anuradhapura ligt de bakermat van het Boeddhisme in Sri Lanka. Je wandelt langs een gigantische fontein richting de beroemde trap van de tempel. Je voelt de afkoeling van het graniet als je van de ruïnes richting de Kantaka Stoepa loopt.

De hoogtepunten van het heilige land zijn Maha Seya – de belangrijkste dagoba – en Aradana Gala, de top van de rots geeft je een adembenemende uitzicht over het Koninkrijk der Meren, Anuradhapura.

Anuradhapura (DAG 4)

Vandaag bezoek jullie de ruïnes van Anuradhapura met een Tuk Tuk als transportmiddel.

Anuradhapura heeft een rijk erfgoed als een van de grootste en oudste beschavingen ter wereld met 113 koningen en een regeerperiode van 1300 piekjaren. Dit maakt de stad de grootste van oud-Sri Lanka volgend op zijn heerschappij als de eerste hoofdstad van het land. Het beste voorbeeld hiervan is de meer dan 2200 jaar oude Sri Maha Bodhi, de heilige Bodhiboom onder welke Heer Boeddha zijn verlichting heeft bereikt.

Wandel door de heilige paden van de stad en aanschouw de Ruwanweliseya, de gigantische dagoba die langs de Basawakkulama Tank ligt. In hun schaduw ontdek je het Samadhi Boeddha-standbeeld & Isurumuniya Rock Temple die de cultuur, erfgoed en suprematie van waarschijnlijk het sterkste koninkrijk in de geschiedenis van Sri Lanka bevestigen.

Dambulla – Sigiriya (DAG 5)

Ontbijt in het hotel. Daarna rijden jullie naar Dambulla.

Beklim de Dambulla-rotstempel die werd gebouwd door koning Walagambahu in de 1e eeuw voor Christus en nu Werelderfgoed is. Het is de meest indrukwekkende van Sri Lanka’s grottempels. Het complex van vijf grotten met meer dan 2000 vierkante meter geverfde muren en plafonds is het grootste gebied van schilderijen gevonden in de wereld.

Het bevat meer dan 150 afbeeldingen van Boeddha waarvan de grootste, een kolossale figuur is, uitgehouwen uit de rots en verspreid over 14 meter.

Sigiriya (DAG 6)

Ontbijt in het hotel. Daarna transfer naar Sigiriya Rock Fortress.

Beklim het 5e-eeuwse Sigiriya-rotsfort dat op de werelderfgoedlijst staat, gebouwd door King Kashyapa. De ”Lion Rock” is een citadel van ongewone schoonheid 200 meter boven het struikgewas. Een gracht, een wal en een beroemde watertuin liggen aan de basis van de rots. Bezoek de wereldberoemde fresco’s van de ”Heavenly Maidens” van Sigiriya.

In de namiddag staat er een erg leuke jeepsafari in Minneriya National Park op het programma. Het 9000 hectaren groot nationaal park is bekend om zijn grote populatie olifanten die in kuddes van 100-150 door de jungle zwerven en vaak te zien zijn in de buurt van meren.

Matale – Kandy (DAG 7)

We trekken weer verder, ditmaal richting Kandy. Onderweg bezoeken we een kruidentuin in Matale en ontdekken we de kruiden waarvoor Sri Lanka bekend is. Hier volgen jullie ook een kookdemonstratie waarbij je leert hoe je een lokale curry maakt en uiteraard de mogelijkheid krijgt om ook te proeven.

Daarna krijgen jullie een stadstour door Kandy. Deze World Heritage Site en laatste koninklijke hoofdstad van Sri Lanka heeft een variëteit aan cultuur, geschiedenis en erfgoed te bieden. Jullie bezoeken uiteraard de belangrijke tempel, de heilige Tempel van de Tand van Boeddha.

Elephant Freedom Project (DAG 8)

Na het ontbijt worden jullie naar Pinnawala gebracht. Daar stappen jullie mee in het Elephant Freedom Project. Wat doet dit project het super goed!

Deze lieve mensen zetten zich op een enorm goede manier in voor de olifanten. Het is een geweldige ervaring; je loopt met de olifant door de jungle, je mag de olifant wassen in de rivier, en je sluit af met de lekkerste curry van Sri Lanka.

Aan het einde van de dag worden jullie weer naar Kandy gebracht.

Kandy – Ella (DAG 9)

Vandaag maken jullie een prachtige treinrit van Kandy naar Ella.

Onderweg bezoeken we Nuwara Eliya, vanwege zijn verkwikkende bergklimaat en het landschap, Sri Lanka’s is het meest populaire heuveloord. Hier in het hart van Sri Lanka wordt een aanzienlijk deel van ‘s werelds beste thee geproduceerd. Ook de hoogste berg van Sri Lanka, de Pidurutalagala bevindt zich hier.

We bezoeken uiteraard een theefabriek. Hier kom je alles te weten over het productieproces van thee. Je kan ook zien hoe thee wordt gesorteerd. Proef een kopje of pure Ceylon-thee in de fabriek.

Ella (DAG 10)

Vandaag wandelen we naar Little Adam’s Peak, die ook bekend staat als Punchi Sri Pada in Sinhala. Het is een korte wandeling van 45 minuten van Ella naar Little Adam’s Peak. Je komt onderweg langs een prachtige theeplantage. Het klimmen wordt beloond wanneer je boven komt en een schitterend zicht op Ella Gap en het omringende landschap krijgt.

We gaan verder en bezoeken Ravana Falls. Er is een mysterieuze tunnel in het midden van de watervallen. Sommigen geloven dat dit dezelfde tunnel is die leidt van Dowa Rock tempel. In de buurt van de watervallen bezoeken we ook de Ravana Ella-grot.

Udawalawe National Park (DAG 11)

Zijn jullie klaar voor een jeepsafari door het Udawalawe National Park?

Udawalawe National Park ligt op de grens van de provincies Sabaragamuwa en Uva. Het nationale park is gecreëerd om een toevluchtsoord te bieden voor wilde dieren die verplaatst werden omwille van de bouw van het Udawalawe Reservoir op de Walawe-rivier. De nationaal park is beroemd om zijn veelheid aan dikhuidige zoogdieren.

Elephant Transit Home (DAG 12)

Vandaag gaan jullie richting Udawalawe National Park waar jullie het Elephant Transit Home bezoeken.

Het Elephant Transit Home bevindt zich binnen Udawalawe National Park en werd in 1995 opgericht door het ministerie Natuurbehoud van Sri Lanka. Het primaire doel is om wees-olifantenkalfjes te rehabiliteren om uiteindelijk weer terug in het wild los te kunnen laten.

Colombo (DAG 13)

Vandaag gaan jullie richting Colombo en ontdekken jullie het erfgoed van de stad.

Colombo is de grootste stad van Sri Lanka en wint de laatste jaren aan populariteit. Het is het commerciële centrum. Waar het vroeger een stad was waar reizigers ‘verplicht’ heen moesten op hun weg naar het zuiden is het vandaag de dag een veelzijdige stad die steeds meer zijn glorie van vroeger terug vindt. De stad is een mix van koloniale huizen, moderne kantoorpanden, cafeetjes, tempels en moskeeën.

Colombo (DAG 14)

Vandaag is de dag vrij te besteden. Geniet van jullie laatste dag in Sri Lanka!

Vaak wordt Sri Lanka gecombineerd met een strandverblijf op de Malediven. Ontdek via deze link de wondere waterwereld en paradijs op de Malediven.


Wil je graag je verblijf verlengen, dat kan! Heb je nog andere vragen? Laat het ons weten, en we werken het verder uit op jouw maat.