fbpx

Magisch Myanmar

Myanmar

Dit is een voorbeeldprogramma. Al onze voorstellen worden steeds op maat gemaakt. Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Myanmar.

Aankomst Yangon: DAG 1 (-/-/-)

Jullie landen in Yangon Airport. Daar zal een privé chauffeur jullie staan opwachten om jullie naar jullie hotel in Yangon te brengen. De stad beschikt sinds kort over een internationale terminal en een nieuwe domestic terminal. Jullie kunnen op eigen gelegenheid wat rond gaan kijken in deze indrukwekkende stad.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Yangon: DAG 2 (B/-/-)

Kijk eens aan, jullie eerste ontbijtje op Birmese bodem is een feit. Jullie worden opgepikt door een chauffeur en gaan zo verder de stad ontdekken. De dag start met een bezoek aan de Chaukhtatkyi Pagoda, met zijn 66 meter één van de langste liggende Boeddha’s van Myanmar. Daarna zet de tocht zich verder richting Kandawgyi Lake. Hier maak je een wandeling boven het meer over de houten brug die daarvoor langs de oever is aangelegd. Aan het einde van die brug wacht het Karaweik Palace, de royal barge die nu dienst doet als restaurant en waar jullie je lunch kunnen nuttigen.

In de namiddag maak je een inloopje langs de Botataung Pagoda en de Sule Pagoda, om dan je dag af te sluiten tijdens de zonsondergang die valt over de majestueuze Shwedagon Pagoda.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Golden Rock & Bago: DAG 3 (B/-/-)

Vandaag start jullie dag extra vroeg. Er staat jullie een tripje van zo’n 4 uur te wachten. Vroeg uit de veren dus en ontbijt/lunch-pakket mee want we zetten koers richting Kyaiktiyo. Hier bevindt zich namelijk de Golden Rock, één van de bedevaartsoorden in Myanmar. Deze metershoog granieten rotsblok, is door gelovigen volgeplakt met bladgoud.

Op de weg terug maken we een stop in Bago, de oude hoofdstad van Myanmar. Hier bezoeken we als eerste Kanbawzathadi Palace, welke was platgebrand in 1599 maar heropgebouwd is in 1990. Hierna volgt de Shwemawdaw Pagoda, met zijn 114 meter de hoogste pagoda van Myanmar, dik 15 meter hoger dan de Shwedagon Pagoda. Shwethalyaung is onze laatste stop.

Overnachting: Double Room in 4* Boutique Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Yangon – Mandalay: DAG 4 (B/-/-)

Na het ontbijt worden jullie opgepikt en naar de luchthaven gebracht. Daar hebben jullie een ochtendvlucht richting Mandalay. Bij aankomst start jullie sightseeing in Mandalay city. De sightseeing houdt een bezoek in aan de Mahamuni Pagoda, waar je een belangrijke zittende Boeddha aantreft, bedekt in bladgoud. Hoe bladgoud wordt gemaakt zie je later vandaag.

Een ander hoogtepunt is het prachtige Shwenandaw Monastery, één van de laatste houten kloosters in Myanmar; het teakhout is oorspronkelijk van het koninklijk paleis in Inwa. Volgende stop is de Kuthodaw Pagoda, vermaard als het grootste boek ter wereld. Na een bezoek aan het Mandalay Palace, waar Koning Mindon met zijn 32 vrouwen leefde, is het tijd om naar de top van Mandalay Hill voor een uitzicht bij zonsondergang over de stad en de Ayeyarwaddy River.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Amarapura & Inwa: DAG 5 (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. Daarna rij je naar de laatste koninklijke hoofdstad van het Birmese koninkrijk en een stad vol geschiedenis en cultuur. Onderweg stoppen we in Amarapura bij enkele traditionele weverijen en bewonderen we het ochtendritueel en promenade van wel 1000 monniken in één van de grootste kloosters van het land.

Na de lunch bezoeken we het nabijgelegen kleine eiland Inwa. Inwa is toegankelijk via een korte ferry transfer en er zijn geen wagens op het eiland. We rijden hier rond achterin een ponykar over landweggetjes op zoek naar oude paleismuren, een uitkijktoren, het Maha Aungmye Bonzan monastery en het elegante teakhouten Bagaya Kyaung, waar jonge monniken nog steeds studeren. In de late namiddag gaan we terug richting Mandalay city en stoppen we onderweg bij Sagaing Hill.

Om de dag extra spectaculair af te sluiten gaan we genieten van de zonsondergang bij de U Bein Bridge die zich uitstrekt over Lake Taungtaman, en met zijn 1,2 kilometer de oudste en langste teakhouten brug ter wereld is.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Mandalay – Bagan: DAG 6 (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. Daarna een transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Bagan.

Bij aankomst in Bagan, heb je een transfer naar het hotel. Onderweg pikken we de e-bikes op. Nu zijn jullie 3 dagen vrij om per e-bike Bagan te ontdekken. Aanbevelingen voor vandaag: Nagayon , Abeyadana Pahto, Nanpaya en Gubyankgyi. ’s Avonds kan je genieten van de zonsondergang vanop een van de pagodes.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Bagan: DAG 7 (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. Aanbevelingen voor vandaag:

– Nyaung U lokale markt en Shwezigon Pagoda
– Wetkyi-in- Gubyaukgyi
– Ananda Ok Kyaung
– Htilominlo Temple

Overnachting: Double Room in 3* Hotell

Ga terug naar het overzicht.

Bagan: DAG 8 (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. Vandaag hebben jullie de dag vrij om verder op ontdekking te gaan of om even uit te rusten aan het zwembad. Aanbevelingen voor vandaag:

– Ananda Pagoda
– Dhammayangyi Temple
– Thatbyinnyu Temple

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Bagan – Pindaya: DAG 9 (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat er een lange rit op het programma.

Rit van Bagan naar Pindaya duurt ongeveer 8 uur. Onderweg bezoek je het prachtige klooster bovenop Mt. Popa.

Na dit bezoek rij je verder door de bergen en geniet je van geweldige vergezichten. Van zodra je de bergen uit bent en je vanaf Kalaw richting Pindaya rijdt, merk je de prachtige gekleurde landschappen zo ver je kan zien.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Pindaya – Inle Lake: DAG 10 (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. Na een bezoek aan de Pindaya Caves, rij je weer doorheen het prachtige kleurrijke landschap richting het magische Inle Lake. Het meer bevindt zich 900 meter boven zeeniveau en 22 km lang bij 11 km breed.

Bij aankomst in Nyaung Shwe jetty stap je de boot op en vervolg je je reis met een bezoek aan Indain en zijn 17de eeuwse betoverende pagodas. Om Indain en het nabijgelegen dorpje te bereiken, varen we met de boot door een smalle kreek die uitloopt in het Inle Lake. Onderweg kunnen we buffalo’s zien baden in het water.

Na de lunch bezoeken we Ywaman, een dorpje waar Shan mensen op traditionele manier papier maken en we zilversmeden aan het werk kunnen zien.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Inle Lake: DAG 11 (B/-/-)

Na het ontbijt varen we al vroeg uit richting het zuidereinde van het Inle Lake voor een tocht langs Sangha en Thakong dorpjes. Deze relaxerende boottocht duurt ongeveer 3 uur enkele rit, maar geeft ons de kans om van het betreden pad af te gaan en de authentieke cultuur en traditionele levensstijl te zien van sommige etnische groepen in dit gebied.

Onderweg zal je genieten van unieke landschappen, bloeiend bomen, prachtige waterlelies en andere rustieke elementen van leven op het water.

Overnachting: Double Room in 4* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Inle Lake – Ngapali Beach: DAG 12 (B/-/-)

Na het vroege ontbijt stap je de boot op en vaar je weer richting het vasteland. Daar staat een chauffeur jullie op te wachten om je naar Heho Airport te brengen.

Vanuit Heho hebben jullie een binnenlandse vlucht richting Thandwe Airport, de luchthaven van Ngapali Beach.

Overnachting: Double Room in 4* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Ngapali Beach: DAG 13 (B/-/-)

Ontbijt in het hotel.

Verder genieten jullie vandaag aan het strand

Overnachting: Double Room in 4* Boutique Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Ngapali Beach: DAG 14 (B/-/-)

Ontbijt in het hotel.

Verder genieten jullie vandaag aan het strand.

Vanuit je hotel in Ngapali Beach word je weer naar Thandwe Airport gebracht. Je vliegt weer terug naar Yangon om je aansluitende vlucht huiswaarts te maken of zet je vakantie voort richting je volgende bestemming.

INCLUSIEF

 • Vervoer ter plaatse met lokale luxe autocar of minivan voorzien van airconditioning (voorzien van water en handdoekjes)
 • Excursies zoals vermeld in het programma met lokale Engelstalige gidsen
 • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig (op basis van double/twin kamer)
 • Maaltijden zoals opgegeven in de programmabeschrijving (zie dag per dag) B: Breakfast/Ontbijt, L: Lunch, D: Diner
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma (luchthaven – hotel – trein – boot)

EXCLUSIEF

 • Internationale vlucht naar Myanmar
 • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen
 • Vrije aanbevelingen
 • Single toeslag
 • Fooien
 • Andere maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

OPMERKINGEN

Voor Myanmar binnen te komen, heb je een eVisa approval letter nodig.

Deze kan je aanvragen via deze link: http://evisa.moip.gov.mm/index.aspx.
 
Kosten eVisa: 50 USD


Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten, en we werken het verder uit op jouw maat.

Share This