Charmerend Cambodja

Inspiratieroute: Charmerend Cambodja

Deze vakantie in Cambodja is anders dan alle andere. Tijdens deze 15-daagse vakantie ontmoet je het wereldwonder ‘Angkor Wat’, maar Cambodja heeft nog meer te bieden. Het land heeft een bewogen historie, vriendelijke bevolking, witte zandstranden, relaxte stadjes en een groen heuvellandschap.

Het is een fascinerend land! 

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Cambodja.

 

Charmerend Cambodja

Dag 1: SIEM REAP (-/-/-)

Welkom in Cambodja. Je wordt opgehaald van het internationale vliegveld van Siem Reap en naar het hotel gebracht, waar een welkomstdrankje te wachten staat en alle informatie over Cambodja en de fantastische vakantie die op het punt staat te beginnen. We begrijpen dat op vakantie gaan best vermoeiend kan zijn, dus geven we je de kans om het vandaag rustig aan te doen. Je wilt misschien even opfrissen op uw kamer, of uitrusten op een ligstoel onder de palmbomen, terwijl je uitkijkt over het zwembad. Met een kopje koffie of een lekkere cocktail erbij, kan de vakantie nu echt beginnen.

Aan het einde van de middag, haalt onze gids je op en brengt je naar een pagoda waar je van alles kunt leren over het boeddhisme en waar je gezegend zult worden door een monnik: een unieke ervaring.

Dag 2: SIEM REAP (B/-/-)

Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel door een tuk tuk om samen met een gids één van de grootste en mooiste tempelcomplexen ter wereld te bezoeken; Angkor Wat. Dit wereld erfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mystiek geheel van prachtige beelden en tempels. Eerst bezoek je Angkor Wat zelf, de belangrijkste van de maar liefst 100 tempels die het complex rijk is.

Voordat je verder gaat, les je je dorst met een frisdrank, of misschien wel een verse kokosnoot? Na een kort ritje kom je aan bij Angkor Thom, waar je, onder andere, de twaalfde-eeuwse Bayon vinden. De 54 Boeddhabeelden vormen één van de meest indrukwekkende plekken van het complex.

Later op de dag bezoek je nog de Ta Phrom tempel. Dit is één van de weinige tempels die in zijn originele staat behouden is gebleven. Deze tempel werd wereldberoemd door de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Deze tempel is deels overgroeid door gigantische boorwortels die zich een weg om en door de steenblokken heen hebben gewerkt.

Dag 3: SIEM REAP (B/L/-)

Voordat je naar Kbal Spean gaat bezoek je eerst het landmijnen museum. Hier leer je meer over de geschiedenis tijdens de Khmer rouge bewind. Vervolgens rijd je door naar Kbal Spean. Je loopt door het bos bergopwaarts naar de River of the 1000 lingas.

Om de top te bereiken moet je ongeveer 45 minuten lopen. Deze beeldhouwwerken in de rivier zijn pas in de jaren 60 herontdekt. Op de terug weg bezoek je een van de mooiste tempels qua carvings, Bantey Srei tempel ook wel de roze of vrouwen tempel genaamd. Het is een van de kleinere tempels maar de beeldhouwwerken zijn nog in een geweldige staat.

Dag 4: SIEM REAP (B/L/-)

Je trekt er een hele dag op uit om per fiets, jeep en boot de omgeving van Siem Reap te verkennen. Terwijl je op de fiets het eerste deel van de tour aflegt, adem je letterlijk de geur van de rijstvelden in en word je omringt door prachtige lotusvelden.
Per jeep vervolg je de route naar Kampong Kleang. Het meest authentieke dorp aan het grote meer. Lunch bij een lokale familie en je kan hier relaxen in hangmatten. Dan ga je verder per boot om door dit dorp te varen.

De terug weg naar Siem Reap gaat voor een gedeelte over zandwegen en door kleine dorpjes. Einde van de middag ben je weer terug in Siem Reap.

Dag 5: SIEM REAP (B/-/-)

Deze dag heb je vrij te besteden en kan je zelf bepalen wat je gaat doen.

Zo kan je bijvoorbeeld het Angkor complex bezoeken, een fiets huren of een tour doen. Ook is het uitgaansleven in Siem Reap de laatste jaren gegroeid. Er zijn vele heerlijke restaurantjes en barretjes waar je gezellig een drankje kunt drinken of lekker kunt eten.

Dag 6: SIEM REAP-BATTAMBANG (B/-/-)

Vandaag verlaat je Siem Reap en reis je naar Battambang. In het regenseizoen kun je deze trip per boot maken. Afhankelijk van de hoogte van het water in de rivier, duurt de trip tussen de 5 en de 8 uur. Als je met de boot gaan, moet je wel vroeg op, want dan vertrek je al om 6:00 uur bij het hotel.

De beloning volgt echter in de vorm van een prachtige boottocht die je intens laat genieten van het leven aan de oevers. Je ziet mensen baden, kinderen zwemmen en dieren waden in de rijke rivierbedding. Is het waterniveau te laag, dan is de boottocht helaas niet mogelijk en zul je per taxi reizen. De tocht duurt dan zo´n 3 uur.

Uiteraard is de taxi ook beschikbaar indien je liever per taxi dan per boot reist. In dat geval kunnen we wat later op de ochtend vertrekken. ´s Avonds verblijf je in een mooi hotel met een zwembad en een rustieke palmentuin.

Dag 7: BATTAMBANG (B/L/-)

Samen met je gids ga je het achterland van Battambang ontdekken. Een ritje met de beroemde bamboetrein vormt een deel van de route. Dit is waarschijnlijk de kleinste trein ter wereld en een unieke lokale uitvinding.
De trein bestaat uit een bamboe-platform en twee paar treinwielen en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Omdat er slechts één enkel spoorlijntje is, moet de trein af en toe van de rails worden gehaald, om tegenliggers door te laten, en soms zullen zij voor jou aan de kant gaan.

Een mooie tocht voert je naar Phnom Sampaue. Een prachtig uitzicht over de countryside van Battambang maar pas op voor de aapjes. Zij zijn ondeugend maar een mooi onderwerp om foto’s te maken. Eind van de middag zie je een geweldig schouwspel. Duizenden en nog eens duizenden vleermuizen verlaten hun grot om op jacht te gaan naar hun voedsel.

Dag 8: BATTAMBANG (B/-/-)

Dag ter vrije besteding.

Misschien vind je het leuk om een interessante fietstocht te maken met een Engelssprekende gids, of heb je meer zin om door de oude Frans koloniale stad te lopen, we laten het helemaal aan jou over. Een dagje aan het zwembad met een goed boek, of jezelf trakteren op een heerlijke massage behoren ook tot de mogelijkheden.

Dag 9: BATTAMBANG-PHNOM PENH (B/-/-)

Vandaag verlaat je Battambang. Na het ontbijt reis je naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh met de lokale openbare bus; deze rit duurt tussen de 4 en 5 uur.

Later in de middag is het mogelijk om een bezoek aan de Tonlé Sap-rivier te brengen en geniet je van een magische zonsondergang. Langs de boulevard vind je bovendien vele restaurantjes, terrasjes en bars.

Dag 10: PHNOM PENH (B/-/-)

´s Ochtends brengt een tuk tuk je naar het genocidemuseum S21 Tuol Sleng. Deze voormalige middelbare school werd door de Rode Khmer gebruikt als de zeer beruchte S21-gevangenis, tijdens hun regiem dat duurde van 1975 tot 1979.
Hierna is het slechts een kort ritje naar het Royal Palace, een gebouwencomplex dat dienst doet als Koninklijke residentie voor de Koning van Cambodja. Hier kun je genieten van pure Khmer architectuur.

Je vervolgt de dagtour door de stad te verlaten en bezoekt het lugubere Choeung Ek, beter bekend als The Killing Fields, waar duizenden mensen gemarteld zijn en begraven in massagraven. Onderweg terug naar het hotel zul je stoppen bij één van de lokale markten.

DAG 11: PHNOM PENH (B/-/-)

Deze dag mag je zelf de stad gaan ontdekken.

Een leuke activiteit is een fietstour van een halve dag naar Mekong Island. Dit is werkelijk een unieke ervaring, ver weg van de tuktuks, de motoren, de massages, de pizza´s en de bars. Gewoon lekker fietsen over de eilandjes in de Mekong-rivier, even ten noorden van Phnom Penh.

Dag 12: PHNOM PENH-SIHANOUKVILLE (B/-/-)

In de ochtend word je naar het busstation gebracht en ga je per lokale openbare bus naar Sihanoukville, ongeveer 4 uur ten zuiden van Phnom Penh.

´s Avonds kan je de zonsondergang zien op het strand met een drankje en/of een romantisch diner.

Dag 13: SIHANOUKVILLE (B/-/-)

Vrij te besteden.

Vandaag kan je benutten om een boek te lezen bij het zwembad of op het strand. Maar je kan ook gaan snorkelen of duiken. Een boottocht naar afgelegen eilanden of een bezoek aan het nationale park Ream behoren tot de mogelijkheden. Een aanrader is Sun boat tour. Deze dagexcursie naar Koh Rong Samloem is zeer zeker de moeite waard.

Dag 14: SIHANOUKVILLE (B/-/-)

Vrij te besteden.

Geniet van zee, zand en de zon en nog veel meer!

Dag 15: SIHANOUKVILLE-PHNOM PENH (B/-/-)

Vandaag word je opgehaald per taxi die je van Sihanoukville naar het internationale vliegveld van Phnom Penh brengt voor de terugvlucht (niet inclusief) naar jouw volgende bestemming terwijl je ongetwijfeld nog lang kunt nagenieten van deze prachtige rondreis door Cambodja.

 

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!