Gezinsreizen in Azië, op reis met kinderen

Gezinsreizen in Azië, op reis met kinderen

Reizen met je kinderen kan verrassende keuzes opleveren. Laat je in je zoektocht leiden door de nieuwsgierigheid en het open vizier van je kinderen. Alles kan: luxereizen, rondtrekken, een combinatie van cultuur en strand. Bedenk het, en Azië heeft het voor je!

De veelzijdigheid van enkele toplanden zoals Thailand, Vietnam of Maleisië zal je kinderen zeker en vast boeien. Leer met hen de lokale keuken en gebruiken kennen, laat je verwennen door de super vriendelijke bevolking en beleef ervaringen die jullie voor altijd zullen bijblijven.

Doen de verre afstand, de Oosterse gebruiken of cultuur je nog twijfelen? Wij zorgen voor de praktische voorbereiding én een volledige ‘do & don’t’ lijst zodat je zonder zorgen kan vertrekken. Zo zal je snel overtuigd zijn dat reizen met kinderen in Azië een héél goed idee is. Eenmaal ter plekke, laat je de dagelijkse sleur los en kan je onbezorgd genieten van de vele aspecten van Azië.

Want het staat als een paal boven water: Aziaten houden van kinderen! En of je nu kiest voor veel of weinig luxe, er is voor ieder wat wils. Ontdek de vele mogelijkheden.

Thailand

De veelzijdigheid van Thailand en de vriendelijkheid van haar bevolking zijn nog maar twee van de vele troeven van dit ‘land van de glimlach’. Het is een veilig en betaalbaar land, met heel wat kindvriendelijke hotels.

Ontdek de bruisende hoofdstad Bangkok in een dolle tuktukrit, geniet van de meest prachtige stranden om te bekomen, laat je verrassen door de vele tempels en verlekker je met de wereldberoemde Thaise keuken. Of wat dacht je van een bezoek aan de meer dan 7000 dieren in de Chiang Mai Zoo? Ga een stapje verder en leer zélf koken of bezoek de lokale bergstammen in het noorden. De lokale pracht en cultuur zijn onvergetelijk! Ook de oudere kinderen komen aan hun trekken met surf- of duiklessen.

Trek je graag verder door Zuid-Oost Azië? Thailand is perfect te combineren met Vietnam en Cambodja.

Vietnam

Vietnam is een veelzijdig land met een boeiende geschiedenis. Een land met geuren en kleuren die je telkens weer verrassen, met de fabelachtige Halong Bay als hét hoogtepunt van dit prachtige land.

Schrikt rondtrekken met kinderen je wat af? Qua vervoer hoef je niets te vrezen: Vietnam heeft een erg uitgebreid wegennetwerk en het openbaar vervoer is goed geregeld en bovendien erg goedkoop. Hou er rekening mee dat het regenseizoen in juli en augustus valt.

Cambodja

Met de kinderen een reis naar Cambodja maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Cambodja is geschikt voor het hele gezin. Met haar mystieke boeddhistische tempelcomplex Angkor Wat en de oorlogsgeschiedenis in Phnom Penh is het een erg educatieve bestemming. Ben je op zoek naar avontuur of meer ‘fun’ activiteiten? Ook dat kan!

Cambodja is perfect te bezoeken in de zomervakantie, deze valt officieel in het regenseizoen. In dit seizoen valt er vooral ‘s middags vaak een stevige bui. De rest van de dag wisselen zon en wolken elkaar af. Prima om rond te reizen, maar iets minder om lekker aan het strand je reis af te sluiten.  Tussen november en mei kan je wel heerlijk aan de stranden van Cambodja genieten. In december valt er weinig regen. Cambodja is een ideale bestemming voor de kerstvakantie dus! Zorg wel dat je op tijd bent met boeken zodat de vluchten niet te duur zijn en er voldoende beschikbaarheid is aan de stranden.

Sri Lanka

Fiets langs tempelruïnes, spot olifanten in het wild en pluk je eigen thee. Sri Lanka, dat is Azië in het klein! Met een kleurrijke mix aan culturen, prachtige natuur en sporen uit het verleden van de Verenigde Oost-Indische Compagnie op behapbare afstanden.

Een heerlijke bestemming waar je avontuur, safari’s en cultuur goed kan combineren met ongerepte tropische stranden.

Myanmar

Myanmar is een fascinerend land. Het voormalige Birma heeft een roerig verleden en staat voor het grootste deel in het teken van het boeddhisme. Myanmar biedt een indrukwekkend en gevarieerd landschap. Omdat Myanmar jarenlang afgesloten was voor de buitenwereld, kom je er terecht in het traditionele Azië.

Een van de meest indrukwekkende plaatsen is Bagan: een gebied van enkele tientallen vierkante kilometers waar je duizenden tempels en pagodes kunt bezichtigen. Vergeet ook niet dat ongeveer de helft van het land bestaat uit bossen. Wie besluit door Myanmar te reizen komt niet alleen oog in oog te staan met indrukwekkende cultuur, maar evengoed met de adembenemende natuur en is verzekerd van feeërieke wandeltochten.

Als ouder kan een rondreis door een Aziatisch land een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte, zoals massages of yogalessen.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van je kinderen – én die van jou – ongetwijfeld verrijken.

Welk land past bij jou ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw reis? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.

Share This